вівторок, 14 серпня 2018 06:36

"Давай на восьме заплануємо, бо до 18-го можемо передумати"

Автор: ТЕТЯНА САРАХАН
  Молодята Наталія Гуменчук та Дмитро Раковський фотографуються з друзями у Вінницькому РАЦСі. 8 серпня тут побралося 40 пар. Вірять, що три вісімки у даті зроблять сімейне життя довгим і щасливим
Молодята Наталія Гуменчук та Дмитро Раковський фотографуються з друзями у Вінницькому РАЦСі. 8 серпня тут побралося 40 пар. Вірять, що три вісімки у даті зроблять сімейне життя довгим і щасливим

— У центральному відділі реєстрації шлюбів є дві зали. Сьогодні вони у нас розписані по хвилинах, — каже 33-річний Станіслав КУЦЕНКО, керівник Головного територіального управління юстиції Києва. 8 серпня у столиці побралися 352 пари. Всього у країні цього дня утворилося 1565 родин. У середньому кількість весіль в Україні не перевищує 900 на добу.

— Ми до загсу не дійдемо, — каже киянка 25-річна Маргарита. Вона — у білій сукні з глибоким декольте. Разом із нареченим повільно піднімаються сходами Центрального РАЦСу у столиці. — Три дні тому зламала ногу, але весілля вирішили не переносити. Одружитися цього дня запланували ще рік тому.

Молодят розписують за 6 хв. Вони відкорковують пляшку шампанського. Випивають по келиху і сідають у білий "Шевроле". Їдуть на фотосесію.

— Сергій хотів розписатися 18 серпня, та я переконала зробити це раніше, — розповідає киянка Маргарита, 22 роки. Поправляє білу штучну квітку у волоссі. — Сказала: "Давай на восьме заплануємо, бо до 18 можемо передумати". Він посміявся, але погодився. Віримо, що три вісімки у даті зроблять наше сімейне життя довгим і щасливим.

— Хочу заміж. Хоч би не запізнитися на реєстрацію, — сходами Вінницького РАЦСу швидко йде 28-річна Наталія Гуменчук. Підтримує поділ мереживної білої сукні. Слідом за нею поспішає наречений Дмитро Раковський, 27 років. У фойє молодята складають обручки у форми вісімки і фотографують на фоні вишитих на рушнику слів "На щастя, на долю". За цим спостерігають зо 20 гостей.

— На восьмий день після знайомства відчув, що Наташа — моя, — Дмитро обіймає наречену за талію і вдивляється в очі. — Тож вирішили гуляти весілля саме 8 серпня. Хочу, щоб ми любили одне одного безкінечно.

Молодят кличуть до зали. У коридорі збираються інші пари. Більшість розписують без урочистої частини. 26-річний Максим Бондурівський разом із Анжелою, 24 роки, показують гостям обручки на пальці. Стали подружжям о 14:30. Гості відкорковують кілька пляшок шампанського. Розприскують на усіх присутніх. Решту розливають у пластикові стакани. Веселий заливистий сміх жінок приглушують музики. Вони грають весільний марш для наступної пари.

— Трудимося з самого ранку, — музикант 63-річний Андрій Гудимчук витирає піт із чола. — Першими тут розписалися наречені, яким років за 70. Чоловік був у білій сорочці з метеликом, а жінка — в жовтуватій прозорій сукні, крізь яку просвічувалася її фігура. Перед сходами чоловік узяв кохану на руки і заніс усередину. Потім вони станцювали вальс і пішли в ресторан.

Навпроти гості відкорковують шампанське для молодих Мирослава та Наталії Ціпотанів. Пригощаються виноградом і цукерками.

— Весілля на цю дату замовили п'ять місяців тому. Коли сказала про це мамі, вона засміялася: "Ми з твоїм татом теж одружилися 8 серпня в цьому загсі", — Наталія кладе на траву весільний букет і сонцезахисні окуляри. — Весілля вирішили не святкувати. Гості підуть додому, а ми — на фонтан.

На 10 хв. на урочисту церемонію спізнюються молодята 27-річний Олександр Гладюк і 32-річна Віта Пюро. Виходять із "Хамера" з номером "8888".

— Спочатку планували їхати на весілля лімузином. Але в останній момент знайшли машину з вісімкою в номері, — розповідає Віта. — З Сашею живемо більш як два роки. Його батьки все насідали — скільки ви ще чекатимете? А в нас усе не було на одруження часу. Тепер чоловік віджартовується: чекали трьох вісімок у даті.

До кінця місяця весільний бум спостерігатимуть ще двічі. На 18 серпня заяви на реєстрацію шлюбу подали 2790 пар, на 28 число –1201. У Міністерстві юстиції кажуть, "магічні" дати ніяк не впливають на тривалість подружнього життя. Відсоток розлучень серед укладених у ці дні шлюбів становить майже 20 — як і у звичайні.

Зараз ви читаєте новину «"Давай на восьме заплануємо, бо до 18-го можемо передумати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути