Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2019 06:10

Данило Коваленко винайшов метод переробки шин

Київський школяр 17-річний Данило Коваленко винайшов спосіб переробки гуми без шкоди для довкілля. За це отримав "золото" Малої академії наук та гран-прі міжнародної екологічної олімпіади в кенійській столиці Найробі.

— Усе почалося зі шкільного реферату про шкоду довкіллю від спалювання автомобільних покришок, — розповідає Данило Коваленко. — Три роки проводив експерименти, які увінчалися успіхом. Гуму заморожую рідким азотом. Під дією температури у мінус 200 градусів вона перетворюється на камінь. Потім подрібнюю за допомогою ультразвуку. З отриманого порошку можна робити м'ячі і спортивні мати. Якщо домішати свіжу гуму, можна використовувати для виробництва нових покришок чи як домішки до асфальту.

Розробкою школяра зацікавилися західні підприємства.

— Тонну шин можна переробити за 2 години. Це обійдеться у 3 тисячі гривень, — каже Данило. — Створив модель заводу з переробки гуми для західних підприємців. Тепер мрію побачити це в реальності.

Зараз ви читаєте новину «Данило Коваленко винайшов метод переробки шин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути