вівторок, 14 грудня 2010 06:15

Дай Хайфей збудував дім-яйце

Автор: фото з сайта www.bigpicture.ru
  Китаєць Дай Хайфей сидить у своєму будинку-яйці
Китаєць Дай Хайфей сидить у своєму будинку-яйці

24-річний китаєць Дай Хайфей звів будинок у формі яйця на центральній площі Пекіна. У Дая забракло грошей на оренду квартири.

— Житло у столиці Китаю завжди було дороге, — каже Хайфей. — Моїх грошей не вистачало навіть на те, щоб винаймати кімнатку на окраїні Пекіна. За неї господарі просили 900 юанів (1024 грн. — "ГПУ") на місяць. Я був змушений економити на їжі та одязі.

Хайфей закінчив архітектурний інститут із дипломом дизайнера.

— Доки навчався, жив у гуртожитку. До Пекіна переїхав із провінції Хенань. Батьки казали: "Якщо не знайдеш у Пекіні роботу, вертайся додому". Хотіли влаштувати мене на місцеву меблеву фабрику. Але як одному з найкращих випускників, мені запропонували роботу в пекінській компанії архітектурного проектування.

Дай Хайфей застосував свої дизайнерські вміння на практиці і створив оригінальний будинок у формі яйця.

— Однокімнатний будинок-яйце всередині оброблений смужками бамбука, а зовні обкладений мішками з тирсою. Це зберігає в приміщенні тепло. У кімнаті є ліжко й тумбочка, а також освітлення. Санвузла немає. Душ я приймаю під час відвідування басейну, а в туалет бігаю в сусідні кафе.

Будинок-яйце освітлюється за допомогою сонячної батареї. Проблему з опаленням вирішити поки що не вдалося: всередині температура на кілька градусів вище, ніж зовні. На створення свого нового житла Дай Хайфей витратив 6400 юанів — 7680 грн.

— Екологічне й недороге житло вирішує одразу кілька проблем — не потрібно платити за оренду квартири і за проїзд, адже я встановив свій будинок перед будівлею офісу, в якому працюю. До мого помешкання місцеві гіди приводять екскурсійні групи. Я став знаменитістю. За останній тиждень отримав п'ять пропозицій змінити роботу.

Зараз ви читаєте новину «Дай Хайфей збудував дім-яйце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути