вівторок, 21 лютого 2017 00:05

"Чотири дні майже нічого не їла. Схудла на два розміри"

Автор: Фото надане фірмою ”Урожай”
  Наталія Гибало, голова села Петрики Городищенського району на Черкащині, перемогла в конкурсі ”Від селянки до панянки”
Наталія Гибало, голова села Петрики Городищенського району на Черкащині, перемогла в конкурсі ”Від селянки до панянки”

— Як сільська жінка, ніколи не переймалася доглядом за обличчям, іміджем. А торік у листопаді мені запропонували взяти участь у конкурсі "Від селянки до панянки". Його чотири роки проводить фірма "Урожай", яка орендує в селян паї. Над перевтіленням жінок працюють перукарі, візажисти й стилісти. Мене це підкупило, — каже 43-річна Наталія Гибало, голова села Петрики Городищенського району на Черкащині.

Вона перемогла в конкурсі "Від селянки до панянки". Отримала путівку до Лапландії.

— Ідея проекту належить директорові "Урожаю" Олегу Васецькому. Попередні переможниці відпочивали у Франції, Голландії, на Кіпрі. Раніше участь брали лише працівники фірми. Цього разу відібрали 20 лідерів сільських громад області, де "Урожай" орендує землю.

Нас привезли в Черкаси, в один із найкращих салонів краси "Лілу". Дівчата спитали, чи згодна я на радикальні зміни. Кажу — робіть зі мною, що хочете. Мала волосся по плечі. Зробили коротке каре, пофарбували в натуральний колір. Спереду по боках залишили довгі трохи висвітлені пасма. Косметологи зробили чистку обличчя з масками. Шкіра стала ніжною, розгладилися зморшки. Питаю: "Дівчата, а запишіть мені назву масок, куплю собі". Як сказали, що одна баночка коштує 600 гривень, а друга — 800. Для мене це задорого. Підтримуватиму красу народними методами, — говорить Наталія Петрівна.

— Приготували для мене червону сукню 52-го розміру. До конкурсу я чотири дні майже нічого не їла. Одягла ту сукню, а вона на мені висить. Виявилося, що схудла на два розміри. Швидко привезли меншу, теж червону. Взула я туфлі на 12-сантиметровій шпильці. Глянула в дзеркало — і не повірила своїм очам, — зізнається. — Журі обрало мене переможницею.

Із 27 грудня по 5 січня Наталія відпочивала в Лапландії.

— Більше хотіла поїхати на море. Бо сніг і мороз є вдома. Але тепер не шкодую. Побувала в Польщі, Латвії, Естонії, Литві і Фінляндії. У Лапландії відвідала село Санта Клауса. Він знає п'ять мов. Його ельфи готують печиво і навчають цього туристів. Мають власну шоколадну фабрику. Я привезла по великій шоколадці сільським дітям. Там зараз полярна ніч. День триває з десятої ранку до другої дня. Була на оленячій фермі й там, де розводять хаскі. Каталася на собачих упряжках, — розповідає Наталія Петрівна.

— Було цікаво дізнатися, як там живе народ. У латвійській Ризі біля парламенту побачила лише зо 20 машин середнього класу. Без проблем пропустили в приміщення. Депутати ходять без охоронців, їх не відрізнити від простих громадян. У Фінляндії держава забезпечує школярів до 7-го класу шкільним приладдям і харчуванням. Дітей іншої національності із садочка безкоштовно навчають тієї мови, традицій і культури. Щоб у 18 років могли визначитися, в якій країні жити. Школярі обов'язково мають знати шведську, фінську та англійську. Ідеально, якщо дитина знатиме п'ять мов. На набережній Гельсінкі мені показали дачу їхнього прем'єр-міністра — одноповерхова хата без огорожі й охорони.

До поїздки я думала, що Польща — прєдєл мєчтаній. Але Фінляндія вразила наповал. Недарма вона 2010-го була першою у списку найкращих країн світу. Цікавилася, як фіни вийшли на такий рівень життя. 100 років тому в країні обрали першого президента Каарло Юго Столберга. Він дбав про громадян, створив соціальні закони. А його наступники їх удосконалювали.

Після повернення додому захотіла написати відкритого листа президенту. Мовляв, шановний, ви в буремні 1990-ті зуміли створити таке потужне підприємство, що всі працівники задоволені зарплатою і соціально захищені. То чого ж так само в країні не хочете чи не можете навести лад?

Зараз ви читаєте новину «"Чотири дні майже нічого не їла. Схудла на два розміри"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути