вівторок, 05 червня 2018 05:06

"Чоловік дав грошей і сказав, на який автобус сісти"

  Блогер Андрій МШ має фах електромеханіка. Раніше працював у петербурзькому метрополітені. Останній рік живе за гроші, які заробляє на своєму каналі в "Ютубі"
Блогер Андрій МШ має фах електромеханіка. Раніше працював у петербурзькому метрополітені. Останній рік живе за гроші, які заробляє на своєму каналі в "Ютубі"

— С языком проблем нет. В Киеве почти все разговаривают на русском, — каже російський блогер 33-річний Андрій МШ. Його справжнє прізвище — Пиж. Останні п'ять місяців живе у Києві. Має канал на "Ютюбі". Виставляє там відео зі своїх мандрівок покинутими місцями. На його сторінку підписана 621 тис. користувачів.

— Подорожувати люблю з дитинства, — розповідає Андрій. Зустрічаємося з ним на столичній Оболоні, де він винаймає квартиру. — На трамваях об'їздив увесь Санкт-Петербург. Цікаво було, куди і звідки вони їдуть. Коли мені було 10 років, ми з мамою переїхали до Гатчини, за 46 кілометрів від Санкт-Петербурга. Якось вирішив вивчити, куди тягнуться лінії електропередач. Спочатку йшов залізничними коліями, потім — лісом. Нарешті вийшов на шосе. Коли втомився, на зупинці в якогось чоловіка спитав, як доїхати до Гатчини. Здивовано на мене глянув. Дав грошей і сказав, на який автобус сісти. Пройшов тоді 17 кілометрів.

Андрій за фахом — електромеханік. Працював на складах винного заводу та в петербурзькому метрополітені.

— На заводі із заздрістю дивився на водіїв фур — вони кудись їхали, а я мусив іти додому. Та все ж бажання мандрувати взяло гору. Почав знімати відео з покинутих місць. Хотів показати людям те, чого немає в доступних джерелах. Перший ролик зняв на колишній воєнній бетонній дорозі навколо Санкт-Петербурга, де розташовувалися комплекси протиракетної оборони. Після того виклав у мережу майже сотню відео. Справжню популярність здобув 2013 року. Тоді опублікував відео з Прип'яті.

Уперше Андрій побував там із друзями під час екскурсії.

— Був вражений. Зрозумів, що Чорнобильська зона — це величезний простір для досліджень. Ретельно вивчив супутникові карти і за кілька місяців вирушив у Прип'ять нелегально. Це було в середині листопада. Похмуре небо підсвічувалося прожекторами з боку арки, яку зводять над саркофагом ЧАЕС. На фоні молочного сяяння виднілися чорні коробки будинків. Стояла тиша. Лише іноді на протязі стукали кватирка чи двері.

У Києві Андрій побував на дахах найвищих будівель, підкорював пілони мостів, ходив тунелями метро.

— Коли у Росії ловлять дигерів (люди, які нелегально подорожують штучними підземеллями. — ГПУ), дають 15 діб арешту або виписують штраф від 70 до 200 тисяч рублів — від 30 до 90 тисяч гривень. В Україні за таке порушення заплатив 51 гривню штрафу і 352 — судового збору.

Останній рік живе на гроші, які йому перераховують передплатники "Ютюб"-каналу. Частину отримує від реклами.

— Від реклами маю невеликі доходи, 600–700 доларів на місяць. Мама досі не розуміє, чим займаюся. Каже: "Нема іншого заняття, як по помийках лазити".

Зараз ви читаєте новину «"Чоловік дав грошей і сказав, на який автобус сісти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути