Ексклюзиви
пʼятниця, 25 січня 2013 00:00

Цирковий фестиваль проходить під патронажем королівської родини

Автор: фото: REUTERS
 

Кубинські повітряні гімнасти Леосвел і Діосмані виконують номер, з яким збиралися перемогти на 37-му міжнародному цирковому фестивалі у Монте-Карло.

— Статуетки, які вручають за перемогу у Монте-Карло, артисти цирку прирівнюють до "Оскарів", — каже Леосвел. — Ми тренувалися щодня, закінчували репетиції пізно вночі, аби вибороти головну нагороду — Золотого Клоуна, але цього року до Монте-Карло приїхали люди, сильніші за нас. Знаємо артистів, які оббивають пороги цього конкурсу десятиліття, бо це найвища нагорода для гімнастів, клоунів і жонглерів. Але що старший ти стаєш, то більше конкурентів у тебе з'являється.

Золото, срібло і бронзу завоювали артисти київського цирку "Кобзов".

— Цього року ні в кого не було шансів на перемогу, бо приїхали багато українських артистів, — говорить Іннеса Валетто з італійського Мілана. — Вони так підкорили зал, що під час їхніх виступів ніхто не їв попкорн. Глядачі мовчали й навіть боялися дихати, коли на арені виступав жонглер Олександр Кобліков. Артисту належить світовий рекорд. Він жонглює одночасно 14 м'ячами.

Золото отримали силачі Микола Щербак і Сергій Попов, срібло дісталося жонглеру Олександру Коблікову. Бронзу виборола клоунська група "Екі-Вокі". Фестиваль проходить під патронажем королівської родини з 1974 року. Журі конкурсу очолює принцеса Монако Стефанія. На нього з'їжджаються найкращі артисти світу.

Киянин 22-річний Олександр Кобліков над номером працював п'ять років. Щодня жонглює по 5-6 год. Закінчив Київську академію естрадно-циркового мистецтва.

— 14 м'ячів у повітря ще ніхто не підкидав, — розказує артист. — Кожен м'ячик важить 100 грамів. Я підкидаю у повітря майже півкілограма кульок. Вони навіть не поміщаються усі в моїх долонях. Лише 10 притримую кожним пальцем.

Олександра запрошують на роботу до німецького, французького і нью-йоркського цирків. 2009-го переміг на паризькому фестивалі "Цирк завтрашнього дня".

Зараз ви читаєте новину «Цирковий фестиваль проходить під патронажем королівської родини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути