вівторок, 27 грудня 2011 06:00

Через "Беркут" у корови впали надої

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Нардеп Олег Ляшко (другий ліворуч) супроводжує корову Каріну біля Верховної Ради 8 грудня 2011 року. Корову привіз до Києва фермер Григорій Наконечний
Нардеп Олег Ляшко (другий ліворуч) супроводжує корову Каріну біля Верховної Ради 8 грудня 2011 року. Корову привіз до Києва фермер Григорій Наконечний

— Наша Каріна після поїздки до Києва стала зіркою. Всі місцеві школярі приходили на неї дивитися, — каже 61-річний Григорій Наконечний, власник фермерського господарства "Віра. Надія. Любов" у селі Семенівка Баришівського району Київщини.

8 грудня він привіз під стіни парламенту корову Каріну. Тоді селяни з радикальною партією Олега Ляшка протестували проти нового законопроекту про продаж землі.

До столиці корову доправили у критій вантажівці для перевезення коней.

— Каріну обрав для цієї акції, бо вона найстарша і найрозумніша, — розповідає Григорій Наконечний. — Ніхто не вірить, що їй 21 рік. Виглядає, як молода дівчина. Купував її на Полтавщині в радгоспі "Росія". Тоді вона була тільною теличкою. Тепер маю у господарстві 47 голів рогатої худоби. Половина — діти Каріни.

Під стінами Ради корова провела 2 год. Одразу її та господаря оточили 300 бійців "Беркута".

— У Маріїнському парку повно людей гуляли з собаками, трохи меншими за корову. До них ніхто не чіплявся, а до Каріни збіглася така кількість міліції. "Беркутівці" стали навколо нас кільцем, корову за роги прив'язали до якогось дерева. У неї тоді аж сльози на очах виступили. Я тихенько розв'язав мотузку, але крізь кільце не міг прорватися з нею. Лишив Каріну там, а сам проліз між ногами міліціонерів. Один устиг вдарити мене чимось по лобі. Я крикнув корові: "Каріно, біжи до мене!". Коли вона проривала оточення, "беркутівці" літали, як груші. Разом із нею я втік до машини.

Тварина послизнулася на бруківці та впала.

— Піднімали її з іншими фермерами. По дорозі додому нашу машину чотири рази зупиняла міліція. Хтось зверху дав на це вказівку. Керівництву села теж наказали знищити того, хто посмів привезти корову під стіни парламенту. Тепер до мене постійно навідується санепідемстанція, але не можуть порушень виявити.

Каріна з'їдає за день 10 кг сіна і 20 кг буряків.

— Відмовився від штучних домішок, годую своїх корів лише натуральним кормом. Це підвищує імунітет і впливає на якість молока. Раніше давала по 12-13 літрів на день. Тепер надої зменшилися вдвоє. Це через стрес. Я перед нею кілька разів вибачався, обіцяв поставити їй пам'ятник. Вона почала лащитися, лизати руки. Якщо ще раз надумаємося їхати до Києва, візьмемо бичка Лісника. Розкажемо, як треба з "Беркутом" поводитися. Він свою мамку зможе захистити.

Зараз ви читаєте новину «Через "Беркут" у корови впали надої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути