пʼятниця, 12 жовтня 2018 05:30

"Брав кредит на одну квартиру, а віддавати треба за три"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

"Три роки тому донька вийшла заміж, — пише 50-річна Надія з міста Миргород на Полтавщині. — Орендують із чоловіком квартиру, бо житла купити не можуть. Сподівалися, що дід чоловіка віддасть їм квартиру. Та цього не сталося. Я обох заспокоюю. Потроху відкладуть грошей, і буде в них своя хата. Проблема в тому, що донька не може завагітніти. Лікарі кажуть, що вони з чоловіком здорові".

У конверт укладає весільне фото доньки. Вона у білій приталеній сукні. Тримає за руку на голову вищого чоловіка. Листи коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник.

— Донька завагітніє наступного року, щойно з чоловіком змінять місце проживання. Збиратимуть гроші на штучне запліднення. Але під час одного з візитів до лікаря з'ясується, що вже носить під серцем немовля. Житло придбають за три роки.

"Навесні познайомилася в інтернеті з хлопцем, — пише 27-річна Ірина з Полтави. — Першою йому написала. Через кілька побачень ми почали зустрічатися. Але він поїхав з України на роботу за кордон. Стосунки підтримували на відстані. Запросив на тиждень у країну, де працює. Ми гарно провели час. Коли я повернулася додому, він перестав відповідати на дзвінки. Написав, що нам краще розійтися. Бо він не може створити зі мною сім'ю. Не готовий забрати мене з собою за кордон, тому що сам ще не влаштувався як слід. Це було для мене ударом. Вірю, що наше знайомство не було ­випадкове. Може, це випробування, яке ми повинні пройти, аби бути разом?"

Біоенергетик дістає з конверта фото Ірини та її колишнього хлопця Святослава. Обоє у сонцезахисних окулярах стоять біля аеропорту.

— Під час поїздки до коханого переконалися, що почуття охололи. Як він не намагався вдавати, що радий бачити вас, все ж бажав швидше роз'їхатися. Досі сумуєте за обранцем, бо не знайшли йому гідної заміни. Довго самотньою не залишитеся. Коли ви знайдете нового партнера, Святослав знову повернеться у ваше життя. Почне надсилати повідомлення, сподіваючись на взаємність. Наберіться сміливості відмовити і поставити крапку у стосунках, які не мають перспективи. Хлопець, із яким розпочнете новий роман, невдовзі запропонує руку і серце.

"Діти і внуки мешкають окремо, але я все рівно за них переживаю, — розповідає у листі Лідія Іванівна з Полтавської області. — Внучці Юлі 27 років. Її перший шлюб був невдалий. Почала зустрічатися з іншим хлопцем, але стосунки у них не склалися. Зараз живе у цивільному шлюбі, дітей не планують. Юля має вищу освіту, працює в банку. Гарна, порядна, але нещаслива. Внучці Тані 23 роки. Здобуває вищу освіту. Влаштувалася педагогом, але хоче змінити роботу. У її подруг уже є сім'ї та діти, а Таня ні з ким не зустрічається".

— Юлія побереться, щойно завагітніє. Узаконити стосунки запропонує чоловік. Незадовго до декрету отримає підвищення на роботі. У другому шлюбі почуватиметься щасливою. Тетяна хоче поїхати на роботу за кордон. Стримуєте її поривання, бо боїтеся відпускати онуку далеко від дому. Але саме там їй судилося знайти улюблену справу і зав'язати стосунки, які закінчаться заміжжям.

"Стала вдовою у 44 роки, — розповідає у листі 73-річна Лідія Павлівна з Київщини. — Чоловік трагічно загинув. Сина і доньку сама піднімала на ноги. Сподівалася на спокійну старість. Тепер серце болить за дітей. Сину 49 років. 2016-го поховав дружину, яка довго хворіла. Дітей не мали. Тепер зустрічається з удовою. Тетяна на 12 років за нього молодша, має двоє синів. Хороша і порядна. Та чи буде мій син щасливий із нею? Донька у 21 рік вийшла заміж, народила сина. 20 років прожила у шлюбі з чоловіком, який її любив. Може, та любов була фальшива, бо потім він почав гуляти і зраджувати. Покинув сім'ю. Одразу після розлучення побрався з коханкою, але їхній шлюб був недовгий. Донька важко переживає розлуку. Знайомитися ні з ким не хоче".

Надсилає фото з донькою Анею і сином Віктором. Жінка з синіми сережками-кульками сидить біля дітей на червоному дивані. На руках тримає пікінеса.

— Син важко пережив втрату коханої. Зустріч із Тетяною відкрила для нього друге дихання. Завдяки їй не втратив інтересу до життя. Незабаром вони узаконять стосунки. Її дітям він замінить батька. Прийміть їх як рідних онуків. Невістка має шанс завагітніти наступного року. Якщо дотримуватиметься рекомендацій лікарів, народить здорову дівчинку. Зятя коханка приворожила. Інакше ні за що не пішов би з сім'ї. Побудовані на чарах стосунки недовготривалі. Поки що донька не знаходить сили пробачити зрадника, як і відкрити своє серце іншому чоловікові. Але час лікує. Буде у її житті незабаром ще одне кохання.

"Брав кредит на одну квартиру, а віддавати треба за три, — пише 34-річний Олег із Київщини. — 2011 року я взяв позику. Виплачував її справно, доки банк не закрили. Мій кредит продали колекторській компанії. Вони підняли процентну ставку і вимагають, аби я погасив борг, якого не винен. Це втричі перевищує вартість моєї квартири. Дзвонять серед ночі. Погрожують, що знищать мене і чотирьох моїх дітей. Ставлять перед фактом: плати або вимітайся на вулицю. Дружина боїться водити синів до школи. Днями сидять удома. Я звернувся в поліцію. Усі дзвінки з колекторами записую на диктофон. Хочу з ними судитися".

Біоенергетик кладе долоню на паспортне фото Олега. Він русявий, має голубі очі і шрам на підборідді.

— Боїтеся за родину. Люди, які вам погрожують, не зупиняться ні перед чим. Суд проблему не вирішить, бо затягнеться на роки. Дружину з дітьми відправте на деякий час до тещі. Для себе та квартири найміть охорону. Не поспішайте платити борг аферистам. Не віддавайте нікому документи на нерухомість. Залишитеся у своєму житлі, заручіться підтримкою впливових людей. Серед вашого оточення є ті, хто готовий допомогти. До 2020 року обміняєте квартиру на великий будинок.

Зараз ви читаєте новину «"Брав кредит на одну квартиру, а віддавати треба за три"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути