Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2011 03:15

Биструшкін записав диск поезій Тичини

18 січня у столичному Будинку вчителя презентували аудіокнижку "Сила та ніжність болю" з поезіями Павла Тичини. Їх читає актор 62-річний Олександр Биструшкін. Раніше він очолював управління культури столичної міськадміністрації. Згодом працював у секретаріаті президента Віктора Ющенка.

— Люди старшого покоління добре знають творчість Тичини. А молодь може лише процитувати "Трактор в полі — дир-дир-дир. Ми за мир. Ми за мир", — каже він. — Насправді цей поет писав чудові вірші. У Кембриджі на факультеті україністики його називають одним із найталановитіших українських письменників.

Раніше вийшли аудіокнижки Биструшкіна "Зів'яле листя" Івана Франка, "Монолог самоти" Тараса Шевченка та "Листи до сина" Василя Стуса. Новий диск почав записувати рік тому.

— Коли читав вірші Шевченка, вразила його самотність. Тому дав назву "Монолог самоти". Для Тичини довго не міг нічого підібрати. Якось задрімав, наснилося, що чиєюсь рукою пишу на папері "Сила та ніжність болю". Тичина розумів, що його знищують ідеологією. Похоронні труби відчуваються у кожному його вірші.

Запис триває 40 хв., щоб школярі встигли прослухати диск за  урок.

— Ще хочу записати поетів-шістдесятників. Начитаю вірші Василя Симоненка, Миколи Вінграновського, Дмитра Павличка, Івана Драча, Ліни Костенко. Найближчим часом планую сходити до Ліни Василівни, запитати дозволу. Вона гарно сприйняла записи віршів Франка та Стуса. Думаю, погодиться.

Диск "Сила та ніжність болю" продаватимуть у музеї Тичини за 25 грн.

Зараз ви читаєте новину «Биструшкін записав диск поезій Тичини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути