Ексклюзиви
вівторок, 13 листопада 2018 06:06

Біля смітника побачила торт. У коробці лежали 100 доларів і записка

— Раніше жила у Полтаві, та рідні обманули. Виписали з квартири та продали її. Електричками дісталася Києва, тут і живу. На роботу влаштуватися не можу, бо паспорт загубила. Доводиться ночувати у під'їздах, а харчуватися і вдягатися — на смітниках, — каже 42-річна Ольга СУШКО. Два роки тому опинилася на вулиці.

Уранці позаминулої неділі Ольга Сушко порпається у смітнику біля ресторану "Макдональдз" на столичній Троєщині. Вона в чорному пуховику. Капюшон накинула на голову.

— За 2–3 години спокійно можна заробити 50 гривень. Картон здаю по 2 гривні за кіло, пластикову тару приймають по 4, а за одну скляну пляшку платять 40 копійок, — продовжує. — Заробити на відходах намагаються багато людей. Сміття поки що на всіх вистачає. Серед нього часто і ­харчі трапляються. Одного разу вийшла ще затемна. Біля смітника ­побачила торт. У коробці лежали 100 доларів і записка: "Бомж, выпей за мое ­здоровье". ­Глянула на дату — торт був свіжий. Відвела тоді душу. Крім їжі, часто знаходжу непоганий одяг. Цей пуховик фірми ­"Адідас" теж хтось викинув. Люди часто акуратно складають біля ­смітників непотрібні речі. Взуття приносять. Хоч поношене, але чисте. ­Розуміють, що комусь може згодитися.

Раніше Ольга ­ночувала в нічліжках. Тепер спить у під'їздах житлових будинків.

—  Влітку нічліжку на Воскресенці підпалив нетверезий чоловік, який там поселився, — роз­повідає Ольга Сушко. — Всти­гла вибігти зі ­своєї кімнати. Допомогла жінці, яка надихалася диму й не могла знайти вихід. ­Відтоді ночую в під'їздах. Піднімаюся сходами й роздивляюся, чи є попільнички. Якщо їх ­немає, вночі ніхто курити не виходить. Стелю картонку й ­лягаю. Прокидаюся з самого ранку, щоб ніхто з мешканців не застав. Часто будить ­каркання ворон або звук першого трамвая. У туалет ходжу в пакети, вмиваюся біля ­колонки.

Ольга незаміжня, дітей не має. Раніше працювала швачкою.

— Пробувала влаштуватися на роботу, та без документів ніде не беруть, — каже Сушко. — Як жити далі — не знаю. Взимку доведеться ночувати в хостелі, щоб не замерзнути. Щоразу треба платити 50 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Біля смітника побачила торт. У коробці лежали 100 доларів і записка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути