пʼятниця, 20 січня 2006 13:46

Без лімузина та закуски концертів не буде

 

38-річний Філіп Кіркоров першим вразив забаганками організаторів гастролей. Перелік його вимог (мовою професіоналів — "райдер") ледве помістився на 10 сторінках! Там були: лімузин, особистий кухар, сирний хліб і гаряча кава, яку мали подавати на першу вимогу, незалежно від місця перебування.

Нині райдерами розжилися чи не всі українські виконавці. Проте артисти приховують свій побут від сторонніх очей. Щоб ознайомитися з райдерами, я прикинувся організатором всеукраїнського туру.

Компанія "Нова", яка влаштовує концерти 32-річного Андрія Данилка, 35-річної Ірини Білик та молодого хлопчачого гурту "Авіатор", довго й нудно "перевіряла" нашу платоспроможність. Секретарка просила подзвонити то одному, то іншому менеджерові. Довелося щось вигадувати про великий тур Росією та Україною.

— Якщо Росія, то тільки Данилко, — замислено відповіли на тому кінці дроту. — Білик і "Авіаторів" там не знають.

 Але умови надіслали. Ірина Білик для виступу потребує автомобіля представницького класу (бажано лімузина), триразового харчування у престижних ресторанах або ж $350 — добових з розрахунку по $20 на 10 душ і по $50 — ще на трьох. Меню Ірини разом з директором та 33-річним чоловіком Дмитром Коляденком, який супроводжує її на гастролях, обходиться дорожче.

У гримерці Альони Вінницької завжди мають стояти 2 л віскі "Ред Лейбл"

Білик вимагає, щоб у гримерній були душ, шафа для одягу, стільці, дзеркала, настільні лампи, 2 рушники, серветки, чайник, продукти на 14 осіб (мінералка негазована, соки, чай, розчинний "Якобс", бутерброди з ікрою, сиром і м'ясом, фрукти (ананаси, яблука, виноград), одноразовий посуд. І обов'язково — пляшка коньяку "Хеннессі" та дві склянки.

Про райдер 32-річного Андрія Данилка складають легенди. Сам артист каже, що "побутовий райдер у нас звичайний, як у всіх. Я ніколи не грав у статус".

Ми вирішили перевірити. Перед концертом Данилко вимагає 300 газет. Бо, як пояснив Андрій, їх на сцені рвуть на клаптики. Важливий пункт, написаний великими літерами: "ИНТЕРВЬЮ АРТИСТ НЕ ДАЁТ".

Харчування: щодня $600, тобто по $40 доларів на кожного, адже з Андрієм їздить команда з 14 осіб.

У гримерці артист невибагливий: просить душ, кока-колу, серветки, бутерброди з ковбасою та сиром і фрукти. Алкоголь — пляшка шампанського, та й то на сцену для виступу.

Зате у Києві, Москві та Петербурзі Андрій та його директор Ігор Турчинський вимагають, аби в аеропорту їх виводили через віп-зал. В інших містах до них долучається Інна Білоконь — акторка, яка виконує роль матері Вєрки Сердючки. Далі Данилко пересувається на представницькому авто, яке має бути чисто вимите. Живе в апартаментах.

Дівочий гурт "Віа Гра" їздить мікроавтобусом на 12 місць, випущеним після 1998-го. Харчування — триразове, ресторанне. Коли співачки їдять, вони усамітнюються. Спонсорам чи організаторам концерту заборонено сідати з ними за один стіл.

У гримерній мають бути безалкогольні напої, але не апельсиновий сік. Певно, алергія. Найцікавішим пунктом райдера є паспортні дані учасниць (аби замовляти квитки). Виявляється, білявка Вєра Брєжнєва за паспортом — Віра Галушка, а Надія Грановська — Надія Олександрівна Мейхер.

Спонсорам заборонено сідати
з "Віа Грою" за один стіл

Гурт "Ґринджоли" робить акцент на харчуванні — триразовому, в ресторані, або ж добових, по $25. У гримерці має бути пляшка доброго коньяку. Гримуватися автори гімну помаранчевої революції можуть і в наметі, якщо концерт просто неба. Біля намету має бути охоронець, а поруч — біотуалет. Організатор надає артистам 10 квитків на концерт для друзів.

29-річна Альона Вінницька їздить із 10 особами. Годувати та поселяти треба всіх. Групу має супроводжувати хтось із організаторів. Той нестиме "ексклюзивну відповідальність", якщо в артистів щось загубиться.

У середу чи п'ятницю на двох замовляють пісне меню. У гримерці завжди мають стояти 2 л віскі "Ред Лейбл" (вартість літра — 200 грн). На закуску просять 30 канапок з шинкою, 30 — з палтусом та стільки ж — із сиром "Радомер". Запивають соками "Сандора Ґолд" з червоного сицилійського апельсина (2 л), червоного та білого винограду (по 1 л). Ще просять зелений та чорний чай, каву (не гіршу, ніж "Якобс" або "Чібо"). Якщо організатор щось не виконав — платитиме $100.

Дівочий дует "Алібі" невибагливий: головне, щоб у готелі була гаряча вода, у гримерці — фрукти та бутерброди, а легковик — представницький. Гонорар їм треба заплатити до початку виступу.

Молода хлопчача група "Авіатор" теж без забаганок. Просять п'ять одномісних номерів з гарячою водою, їжу в гримерку, триразове харчування у престижному ресторані або добові — по $30 на брата.

Зараз ви читаєте новину «Без лімузина та закуски концертів не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути