вівторок, 23 січня 2018 05:51

Ярослава Антонюка три роки вважали зниклим безвісти

Бійця АТО 40-річного Ярослава ­Антонюка поховали в селі Чижівка Новоград-Волинського р‑ну Житомирської обл. Він загинув 12 серпня 2014-го неподалік селища Никифорове на Донеччині. Понад три роки його вважали зниклим безвісти.

— У свої перші дні на фронті Ярослав тричі на день телефонував додому, а потім перестав, — розповідає дружина Ніна Антонюк, 41 рік. — Пошук серед полонених результатів не дав. На контакт виходили лише шахраї. Якось подзвонив чоловік. Сказав: "Перерахуйте мені 5 тисяч гривень. Привезу тіло вашого чоловіка". Почала уточнювати, де його знайшов. Співрозмовник поклав слухавку. Чоловік часто сниться. Вірила, що він живий.

Рештки Ярослава Антонюка знайшли в могилі його командира Артема Абрамовича, 24 роки. Його поховали 2015-го.

— Було відчуття, що поховала не свого сина, — каже мати Абрамовича 46-річна Світлана. — Домоглася, аби провели ексгумацію тіла. У могилі Артема знайшли рештки його побратима Ярослава Антонюка. Вони разом були в танку, коли той підірвався на міні.

Провести бійця в останню путь зійшлося кілька сотень людей. Ховали його під гімн України. Ярослав Антонюк був кадровим військовим. У нього залишилася дружина й донька Анастасія.

Зараз ви читаєте новину «Ярослава Антонюка три роки вважали зниклим безвісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути