четвер, 19 листопада 2020 06:51

Армена Джигарханяна поховали біля доньки

Автор: korrespondent.net
  Вірменський і російський актор Армен Джигарханян знявся в понад 300 стрічках. Озвучував мультфільми. Його поховали поряд із донькою Оленою в Москві
Вірменський і російський актор Армен Джигарханян знявся в понад 300 стрічках. Озвучував мультфільми. Його поховали поряд із донькою Оленою в Москві

— Трагическая новость застала меня за рулем в Лас-Вегасе. Отец ушел из жизни 14 ноября в шесть утра, — каже бізнесмен 54-річний Степан Джигарханян. Його батько Армен Борисович, 85 років, помер в одній із московських лікарень через хворобу нирок. Також страждав на цукровий діабет, мав проблеми із серцем.

Армен Джигарханян народився в Єревані — столиці Вірменії. Закінчив художньо-театральний інститут. Був актором Московського театру ім. Володимира Маяковського. 1996-го створив власний театр, який назвав на свою честь.

Зіграв понад 300 ролей у кіно. Найвідоміші стрічки — "Місце зустрічі змінити не можна", "Здрастуйте, я ваша тітка", "Три мушкетери". Займався озвучуванням. Його голосом розмовляють персонажі в мультфільмах "Острів скарбів" і "Жив собі пес".

Не підтримав анексію Криму та відмовився підписувати "колективний лист" російських артистів, які виправдовували дії Кремля.

— Я сказал Путину, что Россия — плохая страна. Потому что он один ею управляет, — говорив тоді Армен Борисович. — Для нас ця ситуація — величезна втрата. Російські артисти щороку приїжджали працювати в Україні. Це було свято. Війна на Донбасі — це страшно. Але треба про це говорити, шукати шляхи вирішення проблеми.

За життя тричі розлучався. Донька Олена була актрисою. Померла від отруєння чадним газом у 23 роки. Батька поховали поряд із нею на Ваганьковському цвинтарі в Москві.

Спадок Джигарханяна дістанеться прийомному синові Степану. Він — позашлюбна дитина другої дружини актора Тетяни Власової.

Зараз ви читаєте новину «Армена Джигарханяна поховали біля доньки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути