вівторок, 27 грудня 2011 10:51

Янукович виділив Кравчуку старого "мерса"

— Хлопці, сфотографуйте мене на фоні цієї "ламборґіні". Я ще такої не бачив, — просить співак 46-річний Віктор Павлік фотографів, позуючи біля зеленої автівки на зібранні клубу "Парламент". Депутатський прийом із нагоди Нового року влаштовують у столичному Мистецькому Арсеналі. Обирають нового президента клубу. Ним стає екс-нардеп 52-річний Олександр Ржавський. До того очолював Федерацію фехтування та двічі балотувався на посаду президента.

О 20.00 під Арсеналом паркуються дорогі автівки. На вулиці дощ, тому парасольки над депутатами несуть їхні водії та охоронці. Гостей пригощають королівськими креветками, посипаними червоною ікрою, шашликом із червоної риби. Із випивки пропонують віскі, вина та соки.

Напередодні прийому у приміщення загнали три ексклюзивні марки машин: чорний "бентлі", зелений "ламборґіні" та червоний "феррарі". Коштують від $1 млн.

— А кому їх іще показувати, як не депутатам і бізнесменам? Вони реальні покупці. Не на Майдан же привезти  показати мітингувальникам, — каже один із організаторів депутатського прийому. Називатися не хоче. — "Бентлі" зараз нікого не здивуєш. Багаті люди замовляють ексклюзивні машини з салоном, оббитим шерстю або кашеміром. Вони по Києву їздять на скромному "Рендж Ровері", а в Монако пересідають на "ламборґіні".

Повз чорний "бентлі" проходить бізнесмен та продюсер співачки Міки Ньютон 42-річний Тимофій Нагорний. Запитую, чи подобається йому автівка.

— Красива іграшка, але це не моє. Я дуже проста людина. Власного авто не маю. Їжджу з друзями або викликаю таксі. Та й метро, і маршрутки ще ніхто не відміняв. Недавно з дівчиною ходив у кіно. Додому поверталися на маршрутці. І це нормально, хоча друзі дуже дивуються з того. Колись хотіли подарувати мені "ягуар", але я відмовився. Не хочу ставати заручником красивих іграшок.

— Я навіть не дивилася на ті машини, бо геть не розуміюся на марках. Мені треба, щоб машина їхала, — каже 51-річна Марина Кінах, дружина "регіонала" Анатолія Кінаха. — Коли я народилася, а це були 1960-ті роки, в мого батька вже була "волга". Тому я звикла, що мене возять. Насправді дуже шкодую, що не сіла за кермо. Але зараз уже запізно вчитися водити.

Запитую, яким авто їздить.

— У мене є державний сірий "фольксваґен". Але не знаю, яка марка. Зараз подзвоню водію, — каже і паралельно телефонує: — Андрей, какая марка нашей машины, той, государственной? "Фольксваген"? А какой? "Пассат"? Хорошо. А той другой машины, нашей, "мерседес", на котором мы ездим? Ага, "мерседес" класса 170. — Вот видите, в марках не разбираюсь абсолютно.

Перший український президент 77-річний Леонід Кравчук їздить чорним "мерседесом". Авто 1996-го йому надав тодішній прем'єр Віктор Янукович.

— Мені достатньо тої машини. Їжджу з водієм, бо так положено за протоколом, — говорить Леонід Макарович. — Ці автівки, що тут виставлені, звичайно, сподобались. Але то розкіш, на яку не кожна людина має право. Особисто я ніколи не пересяду на "бентлі" чи на "феррарі".

О 22.00 для депутатів улаштовують показ шуб із норки, рисі. Також демонструють позолочений столовий сервіз. Із Арсеналу по черзі виїжджають виставкові автівки.

— Депутати роз'їхались, і більше нікому на них дивитися, — каже чоловік у смокінгу.

Зараз ви читаєте новину «Янукович виділив Кравчуку старого "мерса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути