Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2022 00:25

Анна Мохонько має найдовші ноги в Україні

Автор: Фото надала Анна Мохонько
  Полтавка Анна Мохонько — власниця центру ”Ваш дієтолог” у Полтаві. При зрості 182 сантиметри має довжину ніг 1,21 метра
Полтавка Анна Мохонько — власниця центру ”Ваш дієтолог” у Полтаві. При зрості 182 сантиметри має довжину ніг 1,21 метра

— Про те, що мої ноги довші, ніж у інших дів­чат, зрозуміла підлітком. Не могла підібрати штани — всі були закороткі. Мати попереджала продавщиць одягу, що в мене завищена лінія стегна. Це засмучувало, бо хотіла бути така, як усі. Навіть у дорослому віці не завжди сприймала компліменти про довжину ніг, — каже дієтологиня 38-річна Анна МОХОНЬКО з Полтави.

Має найдовші ноги в Україні. При зрості 182 см вони сягають 121 см. За це Анна Мохонько потрапила до Національного реєстру рекордів. Довжина її ніг у поперечному шпагаті становить 244 см. Аналогічний рекорд належить російській балерині Анастасії Волочковій, але її шпагат на 19 см коротший.

— Спортом зайнялася 2020-го, коли почався перший карантин, — розповідає Мохонько. — Вирішила підтримати клієнтів власним прикладом. Світлинами та відео з тренувань ділилася в соціальних мережах. Пообіцяла підписникам, що до кінця карантину сяду на шпагат. Та згодом закрили всі спортмайданчики і я закинула заняття стрейчингом. Якось підписник поцікавився, як справи зі шпагатом. Стало соромно. Це спонукало відновити заняття. Сіла на шпагат за вісім місяців. Весь секрет — у регулярних тренуваннях.

Анна Мохонько — власниця центру "Ваш дієтолог" у Полтаві. Подати заявку до Національного реєстру рекордів їй запропонувала мати.

— Вона прочитала в інтернеті про жінку з довжиною ніг 113 сантиметрів. Казала, що я поб'ю цей рекорд, бо маю на 8 сантимет­рів довші. Спершу я не сприйняла її слова серйозно. Але вона була настільки впевнена в моєму успіху, що це передалося й мені. Мати жартувала: якщо станеш рекордсменкою, з тебе — торт. Представники Національного реєстру рекордів запросили до Києва.

Напередодні матір Анни захворіла на ковід. У неї діагностували сильне ураження легень. Торік 28 листопада жінки не стало.

— Трагедія знецінила важливість майбутнього рекорду. Звернулася до священника за порадою, чи варто їхати до столиці. Він заспокоїв, сказав виконати волю матері та присвятити рекорд її пам'яті. Це був важкий період. Заспокоїтися допомагала думка про те, що мати пишалася б мною. Я відчувала її духовну підтримку.

Відмовилася працювати в модельному агентстві

Анна Мохонько надає перевагу елегантному стилю одягу. Найбільше любить сукні.

— Штани та джинси також подобаються, але підібрати їх складніше, — каже. — Доводиться шити на замовлення. Через це мрію створити колекцію одягу для високих людей.

Вісім років тому Анну Мохонько кликали працювати в модельному агентстві. Пропонували контракт за кордоном.

— Відмовилася, бо вже було 30 років. Це пізно для початку модельної кар'єри. Але я брала учать у деяких модних показах в Україні. А три роки тому була членом журі на конкурсі краси в Італії.

Зараз ви читаєте новину «Анна Мохонько має найдовші ноги в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути