понеділок, 25 лютого 2008 17:41

Ані Лорак на "Євробаченні" сяде на шпагат

Автор: фото: PHL
  Ані Лорак: ”Буду говорити, що Україна — супер, бо це Чорне море, високі гори, красиві дівчата”
Ані Лорак: ”Буду говорити, що Україна — супер, бо це Чорне море, високі гори, красиві дівчата”

Суботньої ночі українці обирали пісню, з якою 29-річна Ані Лорак поїде до Белграду на "Євробачення-2008". Вибрали "Shady Lady", написану росіянином Філіпом Кіркоровим.

За неї віддали голоси 3920 глядачів. За право звучати на пісенному конкурсі змагалися ще чотири пісні. Співачка виконала їх у прямому ефірі Першого національного телеканалу.

Щойно Ані Лорак переступає поріг студії, двері закривають на защіпку. Попереджають, що до закінчення прямого ефіру з приміщення ніхто не вийде, і просять вимкнути мобільні телефони. Ані усміхається, поправляє білу пухнасту накидку, зникає у гримерці.

У другому ряду сидить поет Микола Бровченко, який написав для Лорак хіт "Я стану морем". Каже, що чув усі п"ять пісень.

— Усі нормальні, — запевняє, — але треба їх перекласти українською. Вона нічим не гірша за російську чи англійську.

Напроти сцени сидять члени журі Сергій Кузін, Едуард Клім, Олександр Пономарьов і Олександр Злотник. 34-річний Пономарьов розповідає Злотникові, 59 років, що вже дав Ані кілька порад. Передусім — слухати лише внутрішній голос.

— Коли їздив на "Євробачення", то хотів вписатися у формат і погодився на танцювальну композицію, — згадує. — Цього не треба було роботи, бо я — не танцівник.

Злотник киває.

За кілька днів до відбірного туру Лорак заявила журналістам, що вже визначила для себе пісню, з якою хотіла б поїхати на конкурс. Запитую, що робитиме, якщо її вибір не збігатиметься з думкою журі та глядачів.

— На цей випадок я підготувала промову, — відказує Ані. — Звернуся до глядачів, скажу: "Друзі, зрозумійте, ви тут голосуєте, а віддуваться за всіх доведеться мені". Думаю, мене зрозуміють.

Під час прямого ефіру співачка чотири рази змінювала сценічні костюми. Доки вона перевдягалася, глядачів розважали виконавці з Молдови, Мальти та Азербайджану, яких уже відібрали на "Євробачення-2008" у їхніх країнах.

Ви тут голосуєте, а віддуваться за всіх доведеться мені

Члени журі не були одностайними: Злотник і Пономарьов підтримали композицію Кіркорова "Shady Lady". Кузін і Клім заявили, що їм не до вподоби жодна пісня, не варто Лорак вирушати з такими на "Євробачення".

Глядачі голосують протягом 20 хв. У цей час Ані повільно походжає за сценою. Нарешті ведуча оголошує, що перемогла пісня "Shady Lady". Лорак підстрибує і плескає в долоні. Публіка в залі голосно аплодує.

— Филипп уже знает?! — перекрикуючи натовп, звертається Ані до співробітниці Першого національного, яка стоїть за сценою. — Надо ему сообщить!

Після ефіру зізнається, що планує під час виступу на "Євробаченні" сісти на шпагат. Обіцяє привезти до Сербії величезну українську делегацію:

— Бажаючих хоч відбавляй. Днями Андрюша Данилко дзвонив, натякав, що хоче летіти зі мною, Віталік Козловський кричав у слухавку: "Я лечу с тобой, ты ж знаешь? Не забудь!".

У Сербії Ані Лорак планує рекламувати батьківщину:

— Буду говорити, що Україна — супер, бо це Чорне море, високі гори, красиві дівчата. Повезу на конкурс жовто-блакитні шалики, сувенірні ляльки.

Згадує про події у Сербії після того, як Косово проголосило незалежність.

— Сподіваюся, до травня там усе утрясеться, — каже.

— Якщо будуть заворушення, конкурс перенесуть до Швеції, — пояснює Ольга з піар-служби Першого національного, яка стоїть за спиною Ані.

— Ой, як хочеться до Швеції! — вигукує Лорак і примружує очі.

Зараз ви читаєте новину «Ані Лорак на "Євробаченні" сяде на шпагат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути