понеділок, 23 січня 2006 10:58

Ян Табачник торгує металом

У списках політичних партій, які беруть участь у парламентських виборах, чимало митців. Усі кандидати подали до ЦВК відомості про себе, зокрема і про місце роботи. Ми вирішили з"ясувати, з чого зараз їдять свій хліб можливі майбутні нардепи.

60-річний Яків Піневич Табачник іде під N20 у списку Партії регіонів. Проте записаний не як акордеоніст, а як заступник гендиректора з соціальних питань підприємства з іноземними інвестиціями ТОВ "Стіл Трек". Ця компанія торгує відходами, ломом та металопрокатом.

Зателефонувавши за номером "Стіл Трек", можна замовити відходи металу або ж концерт Яна Табачника: офіс та творчий центр розташовані в одному приміщенні — на вулиці Турівській у Києві.

Ми попросили секретарку надати розцінки на відходи металу. Вона порадила подзвонити в Запоріжжя — у Києві цін не знають.

Буде приниженням для держави, якщо я стану на біржу праці

— А правда, що у вас Ян Табачник працює?

— Правда. Хочете в нього автограф узяти? Приходьте, тільки він не щодня буває. Перш ніж іти, подзвоніть...

З-поміж 398 зареєстрованих кандидатів, які ніде не працюють, і 46-річна  Ганна Герман — колишня прес-секретарка Віктора Януковича, 55 років. У списках його партії це прізвище під N106. Без роботи Герман сидить понад рік — відтоді як звільнилася за власним бажанням із Кабінету міністрів, ще на початку помаранчевої революції.

Ми поцікавилися, чому Ганна Миколаївна впродовж року не стала на облік у біржі праці.

— Знаєте, я — дружина дипломата. Маю статус, дипломатичний паспорт, державне утримання, — різко відповіла кандидатка. — Мабуть, буде приниженням для держави, якщо я стану на біржу праці. Або ж коли на батьківщині мого чоловіка довідаються, що дружина дипломата в Україні стоїть на біржі праці. До побачення.

Ганна Герман поклала слухавку.

Євдокименко-Ротару Софія Михайлівна, 58 років, — N2 у блоці Володимира Литвина, 49 років. В "основних відомостях" кандидатки зазначено, що вона — "солістка Кримської державної філармонії, проживає в місті Ялта Автономної Республіки Крим". Зателефонувавши до філармонії, ми зв"язалися з начальником відділу кадрів, яка представилася Тамарою Олександрівною. Хотіли уточнити, чи лежить трудова книжка Ротару у філармонії і як часто ходить співачка на роботу.

Трудова книжка Ротару давно лежить у філармонії

— Присилайте офіційний запрос, потому что по телефону ніяких даних я вам давати не буду! — двомовно відповіла пані Тамара. Проте підтвердила, що  книжка співачки давно лежить у філармонії. Її посада — "солістка філармонії". Ми поцікавилися, коли Софія Михайлівна востаннє була на роботі.

— Це ж не рядова солістка! У неї ж постійно гастролі! Та й живе вона не в Ялті, а в Києві. У нас вона практично не буває...

Довідатися, яка зарплата "записана" Софії Михайлівні у філармонії, не вдалося. У Києві "ставка" солістки філармонії — приблизно 500 грн. Ця сума збільшується або зменшується залежно від кількості відпрацьованих концертів.

Сергій Васильович Ківалов, 51 рік, під час президентських виборів був головою Центрвиборчкому. Нині він 27-й у списку Партії регіонів. В "основних відомостях" цього кандидата цікаво те, що працює він в Одесі — президентом Національної юридичної академії, а живе в Києві.

За поясненням ми звернулися до приймальні академії.

— Знаєте, Сергій Васильович постійно їздить туди-сюди, — солодким голосом розповіла секретарка. — Але на роботу він приходить, — мило запевнила вона, — все-таки президент...

Лижичко Руслана Степанівна, 32 роки, — N5 у списку "Нашої України". Офіційно є заступником директора ТОВ "Студія звукозапису "Люксен". Живе у Львові. Директором компанії є її чоловік Олександр Ксенофонтов.

Але на роботу він приходить — все-таки президент

— А чи можу я говорити з Русланою Степанівною? — питаю в Ірини, секретарки львівського офісу "Люксену".

— Ні, вона у Києві.

— А хіба вона не у Львові живе?

— Ну, офіційно — у Львові, а взагалі — у Києві... А хто це?

Довелося вигадувати історію про перевірку партійних списків у ЦВК.

— Знаєте, "Люксен" має офіс у Києві (у Львові офіс очолює Ніна Аркадіївна — мама Руслани. — "ГПУ"). Подзвоніть туди, — діловито запропонувала секретарка, — Руслана вам усе розповість.

У столичному "Люксені" пояснили:

— Руслана має львівську прописку, а мешкає у Києві. Якщо вас щось цікавить, краще приїжджайте, а не дзвоніть...


У списках продюсери, співаки, журналісти


До Верховної Ради знову збираються співачка Оксана Білозір, 48 років, (N19 у "Нашій Україні") та її колега 56-річний Михайло Поплавський, (другий у партії "Нова сила"). Обоє працюють в Університеті культури. 43-річний оперний співак Володимир Гришко, радник президента України, у списку блоку "Наша Україна" на 127-му місці.

У блоці Вітренко під N25 — Єгор Бенкендорф, 31 рік, син відомого режисера Андрія Бенкендорфа і заступник виконавчого продюсера телеканалу "Інтер". Колись кандидат прославився програмою "Объегорки", у якій перед прихованою камерою продавав липкий туалетний папір та консервоване альпійське повітря.

N4 у списку блоку "Наша Україна" — Ольга Герасим"юк, 47-річна генпродюсер каналу "1+1". Її колега з каналу "ІСТV" 34-річний Олександр Богуцький збирається потрапити до парламенту під N17 у блоці "Пора-ПРП", перший у якому — Віталій Кличко, 34 роки. Іще один журналіст, Вахтанг Кіпіані, 34 роки, випусковий редактор каналу "К1", — на 26-му місці. А Іван Малкович, 44 роки, директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА", у списку цього блоку під N10.

Колишній чоловік Ірини Білик, а нині продюсер Вєрки Сердючки — 38-річний Юрій Нікітін, іде на вибори під N29 від Партії зелених. А 30-м там зазначений Володимир Орлов, 49 років, — продюсер телекомпанії "АІТІ", яка продукує музичні програми на УТ-1.

До парламенту збирається і 41-річна кінорежисерка Оксана Байрак. У списках скандальної Партії політики Путіна її номер — четвертий.

Зараз ви читаєте новину «Ян Табачник торгує металом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути