четвер, 28 січня 2010 20:22

Яценюк став мільйонером у 27 років

Автор: фото з сайту www.tabloid.pravda.com.ua
  Арсеній Яценюк з донькою 5-річною Софією, дружиною Терезією та старшою донькою 10-річною Христиною. Він мріє ще й про сина
Арсеній Яценюк з донькою 5-річною Софією, дружиною Терезією та старшою донькою 10-річною Христиною. Він мріє ще й про сина

35-річний Арсеній Яценюк народився в Чернівцях. Батьки, викладачі університету, спочатку хотіли назвати хлопчика Ігорем чи Романом.

— Чоловік пішов до РАЦСу реєструвати дитину. Повернувся і сказав, що записав Арсенієм, — згадує мати 66-річна Марія Григорівна. — Син змалечку годинами складав конструктори. Набирав купу деталей, і доки не допасує все до ладу, то не вставав із підлоги.

У 18 років студент юрфаку Яценюк став співзасновником фірми "Юрек ЛТД". Із двома друзями-партнерами, не маючи юридичної освіти, вели процеси в судах та роздержавлювали підприємства.

1997-го чернівчанина запросили на роботу до Києва в банк "Аваль". Кілька років винаймав квартиру в столиці. 2000-го купив у кредит однокімнатку. В банку познайомився з майбутньою дружиною, старшою на чотири роки Терезією Гур.

— Ми побачилися в перший же день його роботи — працювали в одному департаменті, — говорить Терезія. — Усі знали, коли він прийшов на роботу, тому що чутний був його сміх. Настрій піднімався відразу. Всі його любили. Підемо пити каву після роботи, заговоримося — і години 4 як не бувало.

Однокімнатну квартиру купив у кредит

У подружжя дві доньки, 10-річна Христина та Софія, 5 років. Яценюк каже, що хоче ще сина.

Він отримав акції банку і вигідно їх продав.


2001-го Яценюка запрошують на держслужбу. Працює міністром економіки в Криму. Спілкується лише українською й наказує всі документи писати державною мовою.

— Моя декларація наробила галасу в Мінекономіки Криму, — каже. — Я був мільйонером у 27 років.

На запрошення голови Нацбанку Сергія Тігіпка йде до нього заступником. Після помаранчевої революції стає міністром економіки в уряді Юрія Єханурова, заступником глави Секретаріату президента, міністром закордонних справ у Кабміні Януковича. Будинок Яценюка в Старих Петрівцях під Києвом сусідить із "Межигір"ям" — володінням лідера Партії регіонів.

Арсеній Петрович літає економ-класом, відвідує спортклуб на житломасиві Оболонь. Годинника за $11 тис. міняє на дешевий "Касіо".


На дострокових парламентських виборах 2007 року Яценюк потрапляє до парламенту під N3 пропрезидентського блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Стає головою Верховної Ради.

Якось спікерське авто на дорозі підрізала машина заступника начальника спецпідрозділу Державтоінспекції "Кобра", полковника Олексія Кожі. Міліціонер показав у вікно непристойний жест — середній палець. Яценюк на нараді в Міністерстві внутрішніх справ поскаржився президентові Ющенку. Той розформував "Кобру". Серед міліціонерів Яценюка почали називати Ріккі-Тіккі-Таві — як мангусту, що здолала кобру в оповіданні Кіплінга.

Наприкінці 2008-го Яценюка відправили у відставку. Він створив громадську організацію "Фронт Змін". 22 травня торік, на свій 35-й день народження, оголосив, що йде в президенти. У першому турі за Яценюка проголосували 1 млн 711 тис. 737 людей, або 13,06% тих, хто прийшов на дільниці.


У школі називали Пісяєм


Арсеній Яценюк має чи не найбільше прізвиськ серед українських політиків. Найперше — Пісяй — отримав у школі. Воно походить від слова "писати". Кажуть, у Яценюка було хобі — вести досьє на всіх однокласників.

Часто Арсенія Петровича називають Сєнєю. Це прізвисько він отримав за подібність до персонажа мультфільму про Вінні Пуха кролика Сєню. Депутати називають також Яценюка Знайком — порівнюють із персонажем мультика "Незнайка". А ще — Кіндер-Сюрпризом, бо він був наймолодшим спікером і став ним несподівано.


12 відсотків


Таким був рейтинг Арсенія Яценюка у лютому 2009 року, за даними Центру соціальних досліджень "Софія". На президентських виборах фінішував із підтримкою у 6,96%.

Затримується від одного до 34 місяців

Найбільше Яценюк пробув на посаді радника голови правління банку "Аваль" — 34 місяці. Найменше був заступником голови правління банку — місяць.

17 місяців — міністр економіки Криму

26 місяців — заступник голови Нацбанку

6 місяців — заступник губернатора Одещини

12 місяців — міністр економіки

6 місяців — заступник глави Секретаріату президента

8 місяців — міністр закордонних справ

12 місяців — голова Верховної Ради

Зараз ви читаєте новину «Яценюк став мільйонером у 27 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути