Ексклюзиви
вівторок, 31 жовтня 2017 05:25

"Я старша від тебе на 15 років. Не приїжджай"

Автор: Фото надане Вікторією Самойленко-Тидор
  Розвідник Іван Тидор і волонтерка Вікторія Самойленко-Тидор гуляли весілля в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові під Києвом. Познайомилися наприкінці літа 2017 року
Розвідник Іван Тидор і волонтерка Вікторія Самойленко-Тидор гуляли весілля в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові під Києвом. Познайомилися наприкінці літа 2017 року

Розвідник 24-річний Іван Тидор із села Нижні Ворота на Закарпатті побрався з волонтеркою Вікторією Самойленко-Тидор, 39 років, з Кривого Рогу. Весілля святкували в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові. Познайомилися в соцмережі.

— Іван побачив мої фото у "Фейсбуку" і написав: "Ви заміжня? Можна з вами зустрітися?" Не відреагувала, — розповідає жінка. — За півроку захворіла — мала запалення нирок і грижі хребта. Довго лікувалася. Одного дня знову отримала повідомлення від Івана. Спитав, чи можна приїхати в гості. Відповіла: "Я хвора і старша від тебе на 15 років. Не приїжджай". Він не послухав.

Іван їхав до мене із Закарпаття — був тоді у відпустці. На дорогу витратив майже 15 годин. Добирався попутними автомобілями, автобусами і потягом. Кілька днів мене доглядав, а потім запропонував одружитися. Погодилася. Вирішили скористатися послугою "шлюб за добу", бо Іван невдовзі мав повертатися на службу. Але виявилося, що в нашому місті вона не діє. Та за кілька днів нам зателефонували і запропонували провести виїзне весілля в музеї в Пирогові. Міністерство юстиції якраз підшукувало для цього підходящу пару. Їх зацікавив шлюб військового і волонтерки. За три дні вже гуляли весілля.

Свято влаштували в українському стилі. Запросили 20 гостей.

— Прийшли наші друзі, волонтери та бійці, — каже Вікторія. — Були мої батьки й сини. З Ваніної рідні не було нікого — вони за кордоном, не встигли повернутися. Весільна церемонія пройшла за обрядом XVIII століття. З Іваном були вбрані в костюми, яким щонайменше 150 років. Замість фати вдягла на голову вінок з польових квітів і трав. Вінчалися в церкві, якій понад 200 років.

Після весілля Іван повернувся на службу.

— За кілька днів під час обстрілу його контузило, — говорить жінка. — Коли лежав у лікарні, у нього виявили проблеми з серцем. За станом здоров'я від служби звільнили. Жити будемо в мене, адже в Кривому Розі працює координаційний центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім'ям, який я очолюю.

Для Івана цей шлюб перший. Вікторія раніше була заміжня. Має двох синів: 20-річного Ярослава та Едуарда, 15 років.

Зараз ви читаєте новину «"Я старша від тебе на 15 років. Не приїжджай"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути