пʼятниця, 13 січня 2012 07:00

83 дитини народилися на Різдво

На Різдво, 7 січня, у Києві народилися 83 дитини. Зокрема 14 — у столичному пологовому будинку №7. Це шестеро хлопчиків та восьмеро дівчаток.

— Першою на світ з'явилася моя Віка, — каже 25-річна Ольга Басалай. — Народила її о першій ночі. Перейми почалися за добу до того. Лікарі сказали, що для перших пологів це нормальний процес. Навіть не задумувалася над тим, що народжую на Різдво.

Ольга у короткій коричневій шубі та чорній спідниці. Її із донькою виписують за три дні, 10 січня. Дитину кутає в покривало. Мала важить 3,05 кг, має зріст 51 см. Породіллю зустрічають чоловік, мати та майбутні куми із дитиною. Молодий батько бере немовля на руки.

— Треба їй ротика прикрити, щоб не простудилася, — прикриває дитяче личко бабуся.

Родичі сідають у білий мікроавтобус. Той сигналить і від'їжджає від пологового.

— А ми народжувалися 6 годин, — киянка Наталія спускається сходами, несе дитину в рожевому пледі. — Хоч доця й богатирка, має 4 кіло ваги та 55 сантиметрів росту. Назвемо її Ксенією. Класно, що на Різдво родилася. Може, буде щаслива.

У холі біля реєстратури гамірно. Вагітні приходять на УЗД, породіллі забирають передачі.

— Посмотри, как меня разрезали. Шов потом станет маленьким, как улыбка, — білявка показує шов від кесаревого розтину подрузі, яка принесла їй теплі речі. — Молоко уже прибыло, грудь закаменела, даже не знаю, что мне с этим делать.

— Ты сходи на четвертый этаж, там медсестры за 100 гривен массаж делают. Ладно, иди, а то малая будет плакать, — радить подруга.

Пологи тут обходяться в 5 тис. грн.

— Треба платити наперед, — розповідає одна із породілей. — Із лікарем — як пощастить. Буває, що заплатиш гроші, а пологи починаються тоді, коли його нема на зміні. То він може і фиркнути. Скаже: "Що, в тебе там розкриття лише на два пальці? Подзвониш, коли хоча би п'ять буде". Ліньки їм їхати. Якщо приїжджаєш із переймами та ще й маєш прописку до роддому, то можна і не платить нічого. Одна моя знайома за роди віддала лише 50 гривень.

У віп-відділенні пологового № 7 народжували чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, невістка секретаря Ради нацбезпеки й оборони Раїси Богатирьової, донька Віктора Ющенка Віталіна та його невістка Єлизавета.

— Наш персонал хвалив Клочкову. Вона трималася на "ура", навіть усміхалася під час схваток, — згадує одна з медсестер. — Ліза Ющенко народжувала вертикально. Не мала ніяких зіркових замашок. Агресивніше себе ведуть багаті, але непублічні люди. Одна баришня навіть не дозволила крапельницю ставити. Як запустила той апарат в стінку. Так лікар, щоб не морочити собі голову, прокесарив її.

— Діти, народжені на великі релігійні свята, несуть карму всього роду, — розказує харківський астролог 42-річна Олена Максимова. — Їм буде нелегко у житті з вибором партнера і виду діяльності. 7 січня народилися емоційні й нетерплячі натури. Будуть трохи ледачі, робитимуть лише те, в чому бачитимуть сенс. Із них виростуть добрі інженери та дипломати. Матимуть гарні пам'ять і уяву, часто переживатимуть напруження і стреси. Гроші зароблятимуть, але кишені вони не триматимуться. Віддаватимуть перевагу сталим стосункам із надійним партнером.

Бейонс орендувала для пологів цілий поверх

Американська співачка 30-річна Бейонс увечері 7 січня народила дівчинку в елітній нью-йоркській клініці. Кажуть, для пологів орендувала цілий поверх за $1,3 млн. Лікарі та медсестри змушені були здавати свої мобільні телефони, щоб зайти в корпус.

— Співачка та її чоловік репер Джей Зі приїхали в лікарню на Мангеттені напередодні пологів, 6 січня, — каже один із лікарів Френк, який приймав у Бейонс пологи. — Цілий поверх не винаймали. Замовили палату-люкс. Спочатку ми хотіли її кесарити, але Бейонс захотіла народжувати природнім шляхом.

Дівчинка важить 3,175 кг. Новонародженій дали ім'я Блю Айві Картер.

— Вагітність проходила чудово. Заради дитини Бейонс відмовилася від дієт, стала рідше відвідувати спортзал, — кажуть піар-менеджери співачки. — Тільки від взуття на високих підборах відмовитися не могла. Через це часто сперечалася з чоловіком.

За місяць до пологів з'явилися чутки, що Бейонс носить накладний живіт. Насправді вона не може завагітніти і дитину для неї народить сурогатна матір. Піар-менеджери співачки цю інформацію спростували.

— Бейонс мала народити ще на католицьке Різдво, 25 грудня. Але, мабуть, Бог захотів, щоб дитина з'явилася на світ 7 січня.

 

Зараз ви читаєте новину «83 дитини народилися на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути