середа, 12 травня 2010 04:03

64-річна Христина Гоянюк одягла весільну сукню

— Вирішила одягтися, як повії початку ХІХ століття. Вони носили облягаючі короткі сукенки. Навколо шиї намотували шарф. Обливалися солодкими парфумами, щоб жоден чоловік не пройшов мимо. Із дому сьогодні вийшла раніше, щоб мама не побачила, бо не випустила б у такому вигляді, — каже львів"янка

19-річна Марина Слобода.

8 травня вона бере участь у карнавалі, присвяченому Дню Львова. Попереду колони їдуть лицарі на конях із хоругвами. За ними — байкери.

Для участі у святі приїхали байкери з Польщі та Чехії.

— Бардзо ладні мужчини на мотоциклах, — каже полька Барбара Осухольська, 53 роки. — А карнавал не дужий. Треба, щоб більше було танців, співів.

Навколо Оперного театру в чотирьох каретах катають дітей. Поруч безкоштовно розливають пиво "Львівське".

— Стаканчики закінчилися. Хто хоче пива, приходьте зі своєю тарою, — гукає хлопець у зеленому фартуху.

Львів"янин Олексій виливає під каштан пляшку мінеральної води. Просить налити туди пива.

До карнавалу приєднується мер Андрій Садовий, 41 рік. Козаки з товариства "Кіш" стріляють із мушкетів. Жінки здригаються, просять не лякати дітей.

— Ми й так не надто гучно стріляли, — каже голова козацького товариства Григорій Козій, 52 роки. — Наші люди не дуже добре сприймають тих звуків. От у Сан-Тропе (місто на півдні Франції. — "ГПУ") мушкетери так часто стріляють, що навіть для мене занадто. Французи знають, що день міста то є гучне свято.

Із брами будинку N18 на пл. Ринок виходить натовп жінок і дівчат у весільних сукнях. Це учасниці параду наречених. Найстарша Христина Гоянюк, 64 роки.

— Не змогла відмовити собі в задоволенні ще раз одягнути весільну сукню. До свята пошила її сама. Із чоловіком виховали сина, підростає онука Христинка. У сім"ї важливо, щоб чоловік і жінка мали витримку. А як перегинає хтось патичок, то він трісне.

32-річній Ользі Приймак чоловік Андрій поправляє на голові капелюшок, убраний квітами.

— Не у всіх хватає терпіння, — каже вона. — Я виходила заміж двічі. Перший чоловік випивав. Після роботи не хтів іти додому, бо з друзями біг на пиво. Щоб не бурчала, носив мені подарунки. Покинула його, коли познайомилася з Андрієм. Із ним сваримося тільки через роботу, бо я в нього начальник.

Молоде подружжя садить на капот голубого "ГАЗ-21" однорічну дівчинку, щоб сфотографувати.

— Якщо погнете капот, будете самі за ремонт платити, — хапається за серце власник ретро-автомобіля Ігор Павлишин, 56 років. — Ну що за люди. Пусти в салон, то вони й на дах вилізуть.


Зараз ви читаєте новину «64-річна Христина Гоянюк одягла весільну сукню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути