середа, 07 вересня 2011 00:00

50 вазонів пересадили у взуття

— Не розумію, чого не можна купити вазончик у черевичку? Дуже хотіла онуку подарунок оригінальний зробити. Поставив би біля комп'ютера. У Польщі все можна купити. Тільки б гроші були, — каже полька 55-річна Марія Борджінська. Разом із чоловіком 62-річним Анджеєм приїхали до львівської рідні на вихідні. На виставці вазонів у львівській кав'ярні "Кафе1" хоче купити один з експонатів — дитячий кросівок із кактусом. Але роботи не продаються.

На терасі "Кафе1" виставили понад 50 вазонів, висаджених у старе взуття. Більшість — у жіночих туфлях і кросівках. Є три пари червоних українських чобіт, дитячі кеди. Біля полиць із вазонами фотографуються туристи, намагаються взяти взуття в руки. Офіціанти закладу просять не чіпати їх.

Двоє дівчат розглядають червоні шкіряні чоботи, в які посаджені квіти.

— Ти диви, шкіряні, – каже одна з дівчат і тре пальцем носик чобота. — І не шкода комусь перетворювати таку річ на вазон. Шукаю собі чобітки на осінь. Поїхала в торговий центр, а там ціни — за голову можна взятися. Шкіряні від півтисячі гривень, і то ще завозу немає хорошого.

— Ти або грошей мішок маєш або дурна, — відповідає подруга. — Купиш там сапожки за тисячу і будеш без куртки ходити? Завтра, після всіх свят, поїхали зі мною на базар до нового ЦУМу. Там кіосків із десяток із ношеним європейським взуттям. За 300 гривень німецькі чоботи шкіряні без проблем купиш. Навіть нові вибереш, якщо повезе.

Найстарша учасниця конкурсу 84-річна Оксана Сатурська отримала диплом від організаторів за роботу "Борітеся і поборите".

— Мала старі помаранчеві босоніжки, — каже. — Років зо 20 їм, але ще справні. В один посадила кактусик пухнастий, в інший — із колючками. Правий мешт прикрасила жовто-блакитними стрічками — це Україна. Лівий із колючками — це Росія. Поставила їх так, що Україна наче відвертається від  Росії, а та присувається ближче, наче дружити хоче. Ще й обтягнула два мешти колючим дротом.

Перемогла в конкурсі композиція "Тунєц" львів'янки Анастасії Малюшевської, 21 рік. Вона посадила квітку каланхое у старий чоловічий черевик, який купила на секонд-хенді. Прикрасила мозаїкою зі старих компакт-дисків. Над роботою працювала тиждень. Журі присудило їй перше місце і нагороду в 1 тис. грн. Анастасія працює дизайнером одягу в одному з магазинів міста.

 

У дні черевика роблять дренаж

У взуття радять садити невибагливі та невеликі квітучі кімнатні рослини.

— Щоб пересаджувати квітку у взуття, варто брати рослину, яка із контейнера-горщика виймається повністю із землею, — каже ландшафтний дизайнер 29-річний Андрій Няйко. — Якщо вийняти тільки коріння — рослина захворіє. На дно черевика треба покласти кілька сантиметрів абсорбуючих каменів для дренажу. Найкраще і найлегше, звісно, висадити кактуси, з ними клопоту менше. Дуже гарно виглядають квітучі вазони — фіалки, каланхое, цикламени, гортензії, петунії. Коли рослини виростають, їх пересаджують у просторіше взуття чи горщик.

 

Зараз ви читаєте новину «50 вазонів пересадили у взуття ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути