— Доцю, підходь ближче. А то як піцу даватимуть, народ усе за мить порозмітає. Казала тобі зранку поснідати, так ти не схотіла. Тепер будеш голодна півдня, як піци не вхопиш, — огрядна жінка років із 40 тримає за руку доньку-першокласницю біля піцерії "Мамамія Піцца" на бульв. Лепсе в Києві.
У суботу, 21 квітня, у закладі готують найбільшу піцу в Україні. Збираються 100 людей. Розглядають, як кухарі розкладають на застеленій поліетиленом підлозі піцу. Для неї привезли 4950 менших піц із семи ресторанів. Два представники Книги рекордів України міряють виріб. Ведучий оголошує, що рекорд встановлений. Огрядна жінка штовхає доньку в перший ряд, просить узяти побільше шматків.
— Розміри піци — 38 квадратних метрів, діаметр — 7,1 метра, — каже Ольга Ганай, менеджер піцерії. — Це як однокімнатна квартира. Наші кухарі готували її 4 години.
Три жінки в кухарських костюмах і ковпаках складають у картонні коробки шматки піци, несуть пригощати людей. Кожному видають пластикову тарілку, виделку та серветки. Рекордна піца важить 350 кг. Її з'їдають за 20 хв.
— Для піци використали 200 кілограмів тіста, 100 кілограмів сиру, понад 20 кілограмів італійської ковбаси, — кажуть кухарі. — Поливали фірмовим соусом з італійських помідорів, трав і оливкової олії.
Коментарі