пʼятниця, 16 листопада 2012 06:00

24 роки водив "швидку"

Автор: фото з сайта WWW.ugcc.tv
 

50-річного Олександра Кабакова з райцентру Жмеринка на Вінниччині 3 листопада розчавила власна вантажівка.

Свідків пригоди не було. Припускають, що ЗІЛ-130 поламався. Чоловік поліз під автомобіль. Але забув поставити на ручні гальма.

— Тільки нам подзвонили, одразу виїхала "швидка", — розповідає 22-річна Тетяна Альошина, диспетчер Жмеринської станції швидкої допомоги. — Олександр Євгенович був непритомний. Мав перелом ребер, закриту травму живота. Цілий час лікарі боролися за його життя.

— З 1988 року працював на "швидкій". Не відказував нікому. Як треба зварювальні роботи провести — Саша Кабаков або дров нарубати — тоже він, — згадує 57-річна Тетяна Кузьміна, головний лікар. — Не раз виїжджали на ДТП. Сам бинтував, крапельницю тримав. Його вся Жмеринка знала. На похорон 5 листопада друзі та знайомі приїхали на машинах. Давали йому прощальний сигнал.

Чоловік був удівцем. Жив із сином, невісткою і внучкою.

15 листопада минуло дев'ять днів з дня смерті директора львівської спортшколи "Карпати" 72-річного Богдана Цапа. Очолював установу 23 роки. Футболом почав займатися, коли навчався в автодорожньому технікумі. Грав за львівські команди "Динамо" і СКА, вінницький "Локомотив". У спортшколі щодня проводив по 13 год. З дружиною розлучився замолоду. Півроку тому почав скаржитися на біль у спині. Влітку його прооперували. Кажуть, діагностували рак. Коли стан погіршився, з Італії приїхала його дочка Ірина.

10 днів міліціонери встановлювали особу самогубця. Повішеного юнака знайшли 26 жовтня у лісі поблизу дачного масиву Дружба в селі Черніїв Тисменецького району на Івано-Франківщині. У кишенях виявили канцелярський ніж та 332,5 грн. 5 листопада з'ясували, що це житель обласного центру. Напередодні святкував день народження. Прізвища не розголошують.

12 листопада на 84-му році помер єпископ УГКЦ Михаїл (Гринчишин), апостольський екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії. Він народився у Канаді. 1946-го став монахом. 27 листопада 1982 року його призначили екзархом для українців Франції. Справою життя вважав беатифікацію митрополита Андрея Шептицького — зарахування особи до лику блаженних, що передує її канонізації. Помер у Франції, поховають у Вінніпезі, Канада.

 

Зараз ви читаєте новину «24 роки водив "швидку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути