четвер, 29 грудня 2011 00:15

15-річний американець підкорив сім найвищих вершин

Автор: фото з сайта www.esri.com
  Джордан Ромеро стоїть на горі Вінсон в Антарктиді. На восьму в своєму житті вершину піднявся напередодні католицького Різдва
Джордан Ромеро стоїть на горі Вінсон в Антарктиді. На восьму в своєму житті вершину піднявся напередодні католицького Різдва

24 грудня американець 15-річний Джордан Ромеро підкорив пік Вінсон в Антарктиді. Він став наймолодшим. Зійшов на найвищі піки на семи континентах. Джордан побив рекорд британця Джорджа Аткінсона. Той у травні цього року 16-річним теж здолав сім вершин.

На пік Вінсон заввишки 4892 м хлопець зійшов із батьком Полом та його дружиною Карен. Зателефонував матері. "Мамо, я на вершині!" — прокричав крізь вітер.

— Ми планували на горі відсвяткувати Різдво. Але погода дозволила піднятися на день раніше. Трохи хвилювався, бо йшов у гори на найхолоднішому континенті. Обличчя обпікав вітер, — розповідає Джордан.

Почали сходження в середу. Було -32°С і вітряно.

Підліток із батьком та мачухою живе у Південній Каліфорнії в місті Біґ-Беар-Лейк. Подружжя — професійні альпіністи. Уперше взяли із собою сина, коли тому було 10 років. Він став першою дитиною, яка підкорила Кіліманджаро заввишки 5895 м. На найвищу вершину світу Еверест, що в Непалі, зійшов два роки тому.

— Мріяти про гори почав у 9 років, коли дізнався, що на кожному континенті є найвища точка, з якої можна побачити півсвіту, — говорить хлопець.

Cім вершин Джордана

1. Кіліманджаро, Африка — липень 2006-го. Установив рекорд як наймолодший підліток, що підкорив цю вершину. Джорданові було 10 років.

2. Косцюшко, Австралія — квітень 2007-го.

3. Ельбрус, Європа — липень 2007-го.

4. Мак-Кінлі, Північна Америка — червень 2008-го.

5. Еверест, Азія — травень 2010-го.

6. Аконкагуа, Південна Америка — грудень 2010 року. Встановив світовий рекорд як наймолодший підкорювач вершини.

7. Вінсон, Антарктида — грудень 2011-го.

 

Зараз ви читаєте новину «15-річний американець підкорив сім найвищих вершин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути