середа, 09 квітня 2014 12:08

Зараз модно робити фреші та соки із пророщеного зерна

  Руслан ЛОЗОЯР, 40 років, економіст. П’ять років не їсть вареної їжі. Споживає сирі овочі, фрукти, горіхи, намочені крупи, пророщене зерно. Якось 30 діб протримався на трав’яних відварах. Сироїдством вилікував запалення суглобів. Майстер спорту із східних єдиноборств. Чемпіон Києва та України із саньда – різновид ушу – 1992 року. Інструктор з карате. Кандидат у майстри спорту з боксу. Щоранку присідає 600 разів й 250 – віджимається від підлоги. Цікавиться віруваннями давніх слов’ян. У громаді рідновірів відбув хрещення вогнем – пройшов босоніж по розпеченому вугіллі. Проводить тренінги із сироїдства, лікування їжею. Пише книжку про користь сирої їжі. У людях дратує задавакуватість.  Киянин. Мріє про родинне екопоселення. Неодружений, дітей не має
Руслан ЛОЗОЯР, 40 років, економіст. П’ять років не їсть вареної їжі. Споживає сирі овочі, фрукти, горіхи, намочені крупи, пророщене зерно. Якось 30 діб протримався на трав’яних відварах. Сироїдством вилікував запалення суглобів. Майстер спорту із східних єдиноборств. Чемпіон Києва та України із саньда – різновид ушу – 1992 року. Інструктор з карате. Кандидат у майстри спорту з боксу. Щоранку присідає 600 разів й 250 – віджимається від підлоги. Цікавиться віруваннями давніх слов’ян. У громаді рідновірів відбув хрещення вогнем – пройшов босоніж по розпеченому вугіллі. Проводить тренінги із сироїдства, лікування їжею. Пише книжку про користь сирої їжі. У людях дратує задавакуватість. Киянин. Мріє про родинне екопоселення. Неодружений, дітей не має

П'ять страв сироїда Руслана Лозояра

Під час приготування з продуктів виварюються дві третини поживних речовин. А в сирій їжі зберігаються всі вітаміни, мінерали – будівельний матеріал для відновлення клітин

1. Зелена гречка. За поживністю й корисністю – найбагатша. Намочую крупу на 12 годин, зливаю, промиваю й перетираю у блендері. Якщо додати оливкової, кунжутної чи лляної олії, буде основна страва. З ложкою меду – десерт.

2. Сочевиця, нут, горох. Помиті зерна заливаю водою. Через 2 години зливаю, бо віддали крохмаль. Звечора замочую, вранці ставлю на вогонь, нагріваю, весь час помішуючи. Як має закипіти – знімаю, накриваю кришкою й за 3–5 хвилин готова каша. Рис їсти небажано. Він накопичує в організмі слиз, у якому починають множитися бактерії, зокрема хвороботворні. Виняток – коричневий нешліфований. Раз розмочив, скуштував, але задоволення не отримав.

3. Пророщена пшениця. У воді змелене борошно загниває, а ціле зерно дає паростки, бо живе – у ньому не зруйновані клітини. І найбільше вітаміну Е. Зараз модно робити фреші та соки із пророщеного зерна. Що більші паростки, то менше поживних речовин у зернині, і навпаки. Пророщене перетираю з паростками у блендері – і їм. Можу й так жувати, не терте.

4. Шампіньйони та гливи. Кришу сирими в салат зі свіжими капустою, огірками. Пропорції – як вийде. Заправляю олією. Лісові гриби сирими не їм – тільки вимочені в солоній воді або сушені. Знаю сироїдів, які пробували білі. Деякі їдять рижики й опеньки. Дітям до 6 років сирих грибів не можна давати, бо їхній організм ще не має ферменту для перетравлення.

5. Кукурудза. Улітку споживаю свіжу, неконсервовану, сорту бондюель. Решта – кормова. Американські науковці дослідили, що може викликати шизофренію, якщо їсти її як попкорн.

Зараз ви читаєте новину «Зараз модно робити фреші та соки із пророщеного зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути