четвер, 29 липня 2010 19:26

"Знімаю гроші з рахунку в той же день, коли надійшли. Не вірю нашим банкам"

  Сергій Поярков, 45 років. Художник. Найдорожчу роботу продав за 45 тисяч доларів. Невеликі малюнки олівцем купують щонайменше за 5 тисяч доларів. Народився в місті Остер Чернігівської області. Закінчив столичний художньо-промисловий технікум, Львівський п
Сергій Поярков, 45 років. Художник. Найдорожчу роботу продав за 45 тисяч доларів. Невеликі малюнки олівцем купують щонайменше за 5 тисяч доларів. Народився в місті Остер Чернігівської області. Закінчив столичний художньо-промисловий технікум, Львівський п

Скільки заробляєте?

- Художники й політики - найперші брехуни в цьому питанні. Юлія Володимирівна, Віктор Андрійович і Віктор Федорович живуть явно краще, як задекларували. Художник Поярков має такі самі цифри в податковій декларації - 500 тисяч гривень за рік - і так само чесний у цьому питанні.

Скільки коштує ваш будинок?

- Хто знається на нерухомості, намалює вам красиву семизначну цифру. В доларах, звісно. Мій будинок розташований за 2 сантиметри від Києва. Крім чотирьох поверхів, маю ще й башню 36 метрів. Коли виходжу на 100-метровий балкончик, під ногами вся Конча-Заспа. Бачу Київ від Теремків до Осокорків. А їхати до Верховної Ради мені всього 10 хвилин.

Брали кредит?

- Для будівництва позичав гроші в друзів. У Москві в одного бізнесмена 100 тисяч "зелених" узяв. За рік віддав своїми роботами - дві картини, якісь малюнки і скульптурку, як бонус.

Скільки коштує ваш автомобіль?

- Toyota FJ Cruiser - якщо везти з Америки, нову, то полтіннік ($50 тисяч. - "Країна"). І ще тридцятку треба вкласти на повний фарш.

У вас часто позичають гроші?

- Позичали. І не повертали. Ці суми не грали в моєму житті ніякої ролі - пару тисяч доларів. Пару тисяч гривень я можу дати й забути. Для мене гривні - це взагалі не гроші. Долари та євро люблю й ціную. Співчуваю тим, хто продає мені якусь кльову річ за гривні. Це ж фантіки. Вони явно в програші.

Скільки зараз маєте при собі?

- Тисяч 10 гривень. Не дай Бог якогось "жигуля" терону на дорозі, треба буде зам'яти ситуацію. Коли займався будівництвом, носив по 10 тисяч доларів.

Скільки витрачаєте на одяг?

- За футболки в американських стоках плачу по 20-25 доларів за штуку. А ось сині смішнючі штани в клітинку Hugo Boss купив десь за сотку. Кепок у мене десь із 60. Найдорожча - 200 доларів, найдешевша - 10.

В Америці наприкінці сезону на брендові речі роблять знижки. Потім відвозять їх у стокові магазини. Усе, що там не розібрали, скуповують наші оптовики і продають у столичних бутиках по 1000 доларів як нову колекцію.

Скільки грошей "проїдаєте" щодня?

- Снідаю у Верховній Раді. Там перше-друге-третє і компот дуже дешеві. Де ще в Києві апельсиновий фреш коштує 15 гривень? Учора в "Арені" заплатив за повноцінний обід 200 гривень. Але в мене там 30-відсоткова знижка.

Остання велика покупка?

- Тиждень тому жінка захотіла комодік за 5 тисяч євро - подарував. Перед тим за 500 доларів купив 8-кілограмову пральну машинку для собачих підстилок і взуття.

Розраховуєтеся готівкою чи карткою?

- В Америці тільки карткою, нал - це дико. В Україні собі такого не дозволяю. Знімаю гроші з рахунку в той же день, коли надійшли. Не вірю нашим банкам. Жодного разу нікуди нічого не клав.

Як на вас вплинула криза?

- До кризи замовники чекали від мене робіт роками - була довжелезна черга. Сьогодні чекають пару місяців. Раніше мене мало цікавив продаж окремої роботи. Вважав це заняттям художників з Андріївського узвозу. Я працював із корпоративними клієнтами. Продавав за раз по 15 робіт. Сьогодні радію від будь-якого продажу. Навіть коли це скульптурка якомусь депутатському другу на подарунок.

Зараз ви читаєте новину «"Знімаю гроші з рахунку в той же день, коли надійшли. Не вірю нашим банкам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути