Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2010 18:03

"Галичанин удавиться, але не викине в смітник нормальний продукт" - Тарас Чорновіл

Боявся

Я мріяв стати хірургом і роки чотири пропрацював санітаром у Львівській лікарні швидкої допомоги. Один самурай посварився з жінкою, вирішив укоротити собі віку й вистрелив із рушниці в голову. А воно ж було п'яне, не туди влучило: замість того, щоб мозок вибити, обличчя повністю розвернуло. Я з дуру зайшов до операційної, коли спитали, хто є вільний. 8 годин відстояв. Бажання бути хірургом поубавилось.


Запізнювався

Місяця із півтора тому хотів записатися на виступ у Верховній Раді, тому треба було приїхати на самий початок сесії. Пригнав, а в цей день раптом усі нардепи що з БЮТ, що з Партії регіонів на місці. Ніде припаркувати машину. Разів зо п'ять об'їздив квартал - майже годину шукав місце. За три квартали тільки припаркувався й то неправильно. Звісно, ні на який виступ не записався.


Просив допомоги

Сьогодні буду в Генпрокуратурі просити про активізацію розслідування вбивства мого батька.


Звертався до лікарів

Майже рік тому було різке загострення - печінка й підшлункова не витримали. Стресові стани, неадекватний спосіб харчування: зранку щось перекусив, в обід нормально не поїв, уночі прийшов додому, навалив усього... В результаті добрий ривок тиску, забрала "швидка", і я три тижні відлежав у лікарні.


Користувався метро

Менше як місяць тому запізно згадав, що треба їхати на "Перший національний". Автомобілем не встиг би через затори, поїхав на метро. У вагоні ажіотажу не виникло, тільки за спиною шушукалися: "Нардепи в метро їздять, щось у лісі здохло".


Говорив із незнайомцем

Я заговорюю до людей тільки в магазині, коли прошу дати кусок м'яса. Як правило, заговорюють до мене: хтось підходить і починає з того, що знає, як врятувати світ. Чомусь таких найбільше в радіусі 300 метрів від трьох основних споруд - Верховної Ради, Кабміну й Адміністрації президента. У цьому районі, в мене таке відчуття, десятикратна концентрація людей із параноїдальною формою шизофренії.


Давав хабара

За той період, що я у Верховній Раді, може й хотів дати, але ніхто не бере - фізіономія занадто пізнавана. Даїшники впізнають, кажуть "щасливої дороги". А до того регулярно. У жеку довідку й так дадуть, але наступного разу будеш місяць чекати, якщо зараз не віддячиш.


Позичав гроші

У піст якось спустився в буфет Верховної Ради. По кишенях - ні копійки, а вже замовив. Стоїть у черзі депутат, кажу: "Дай 20 гривень". Піднялися потім у зал, вийняв із портфеля, віддав.


Готував

Перед Великоднем нарізав олів'є. Наче мало всього взяв, а вийшла отакенна миска. Воно тобі вже в горло не лізе, осточортіло, а ти його жуєш, аби не пропало. Галичанин же вдавиться, але не викине в смітник нормальний продукт.


Був у пивбарі

Аматором пива я вже не є. Воно зробило мені грушовидну форму тіла. На фізіономії виглядаю ще куди не йшло, а животяра... Раз на два тижні роблю великий виїзд у супермаркет, закуповую продукти, щоб завалити холодильник, і беру пляшечку пива, останнім часом мені подобається бельгійське світле Leffe. Дозволяю собі випити 0,3 літри.

 

У районі Верховної Ради, Кабміну і Адміністрації президента десятикратна концентрація людей із параноїдальною формою шизофренії

Реготав

 

На вихідні "95-й квартал" дивився - реготав. Ржу по чорному, коли виходимо в курилку Верховної Ради. Там же весь народ спускає депутатську пиху з обличчя й починає травити анекдоти. Останній раз було в минулу п'ятницю сесійну, в нижній курилці з журналістами.


Вибачався

У політиці найпоказовіший момент був 2004 року. За підсумками всієї нашої опозиційної боротьби початку 2000-х побачив, що ми виростили таких монстрів як Тимошенко і Ющенка. І мені чогось захотілося зняти моральну проблему з Кучмою. Тим більше, було видно, що наступні будуть гірші за нього, що врешті так і сталося. Прийшов до Кучми в кабінет і кажу: "Леонід Данилович, я не відмовляюся від жодного поганого слова, що про вас сказав, але думаю, що, мабуть, усе це робилося не до речі й принесло шкоду не скільки вам, як мені й усі нам. Тому - пробачте". Інша людина мала б по фізіономії дати за таке пробачення, а він зірвався, обійняв, розцілував мене.


Витрачав велику суму грошей

Коли робив ремонт у квартирі. Не питайте, скільки пішло - все, що мав, досить багато. Вийшло дорого, без смаку й не до кінця. Досі тільки частина стін обклеєна якимись дорогими шпалерами, плиткою все обкладено, в якомусь місці шматок стіни, де грошей не вистачило, світить голою цеглою. Трошки накопичу, думаю закінчу. Бо кімнати на тлі кухні, ванни, коридору й туалету виглядають, як після погрому. Іноді дивишся на це все й думаєш: ліпше я сам робив би, а не майстрів наймав.


Цілувався

Якщо пристрасно з любов'ю, то це вже забув. Я, старий пень, повністю випав із романтичного віку. Якщо мати на увазі поцілунки в стилі Брежнєва у Верховній Раді, то такого не уникнеш жодного дня. Ти йому протягуєш руку, щоб потиснути, а він тебе обов'язково хапає, щоб не втік.


Плакав

Три дні тому переглядав "Дім для повішення" Еміра Кустуріци - у нас він відомий як "Час циган". На сльози тягне, коли хлопчина - головний герой - убивши барона-шарлатана, гине від пострілу нареченої шарлатана, і його везуть поїздом на той страшний похорон.

 

 

Журнал "Країна" N 26 від 25.06.2010

Зараз ви читаєте новину «"Галичанин удавиться, але не викине в смітник нормальний продукт" - Тарас Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути