Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 16:25

П'ять років відучився, але диплома про вищу освіту не маю. За що соромно Михайлові Барбарі

  Михайло БАРБАРА, 39 років. Соліст гурту "Мертвий Півень". Народився у Львові в сім'ї інженера й бібліотекарки. Вищої освіти не здобув. 10 років мешкає у Харкові. Актор театру "Арабески". Неодружений. Дітей не має. Три роки живе з режисером театру "Арабески" Світланою Олешко
Михайло БАРБАРА, 39 років. Соліст гурту "Мертвий Півень". Народився у Львові в сім'ї інженера й бібліотекарки. Вищої освіти не здобув. 10 років мешкає у Харкові. Актор театру "Арабески". Неодружений. Дітей не має. Три роки живе з режисером театру "Арабески" Світланою Олешко

1. У п'ятому класі одного разу дуже хотів їсти. А грошей не мав. Із приятелями зайшли в хлібний магазин. Поки він говорив із продавщицею, я запхав булочку в кишеню й утік. Ніхто, здається, того не помітив. Булочка була проста, без ніякої начинки. Але смачнішої я не їв. Вона коштувала 8 копійок.

2. У 18 років треба було йти в армію. Але мені туди не хотілося. Вирішив дати хабара - 500 доларів. Просто приніс гроші у військкомат і віддав їх начальникові. Це все відбувалося в якийсь такий незвичний спосіб, що після того намагався видалити це зі своєї пам'яті.

3. На початку 1990-х поступив на факультет прикладної математики Львівського університету імені Франка. Через два роки мене звідти відрахували. Знову поступив, але вже на  українську філологію. Там провчився три роки, і мене знову вигнали. Весь час батькам брехав, що ходжу на пари. Насправді йшов із друзями на каву. Через те мене й виганяли. Хоча загалом я свої п'ять років відучився. Та диплома про вищу освіту не маю. Тепер жалію. Міг би принаймні його зараз урочисто спалити.

Коли забава досягла апогею, голяка поліз купатися в ставок. На очах усього колективу

4. Останній раз ходив до сповіді в 1992 році. Відтоді стільки гріхів назбиралося! Часто буває, що кажу друзям напівправду.

5. На корпоративній вечірці "Громадського радіо", на природі біля Києва влітку 2000-го, всі напилися до непристойності. Я не був винятком. Коли забава досягла апогею, голяка поліз купатися в ставок. На очах усього колективу. Разом зі мною тоді голяка ще плавав теперішній голова Комітету виборців України Сашко Черненко. На другий день не тільки соромно було в очі людям дивитися, а ще й усе боліло.

6. 2001-го ми мали завершувати різдвяний концерт у Львівській опері. Але перед тим осоромилася наша ритм-секція - хлопці cфальшивили кілька пісень. Треба виходити на сцену заграти фінальну, а в нас виникла паніка. Я міг сам вийти з гітарою й заспівати ту пісню, щоб урятувати ситуацію. Та був такий збентежений, що не зробив цього.

7. 2006 року мали концерт у Києві. Наш гурт складається з людей, які живуть у Києві, Львові й Харкові. Я якраз тоді в Харкові був. Мав до столиці зранку приїхати перед концертом на репетицію. Але проспав поїзд. Прийшлося дзвонити і придумувати якусь поганеньку відмазку. Ще й тисячу гривень витратив на машину, щоб вчасно добратися.

8. Недавно повернувся з Ізраїлю. То була робоча поїздка, знімаємо зараз фільм про український авангард. У Тель-Авіві пили каву в одному кафе. У цукерниці була дуже цікава ложечка - такої дивної форми ніколи не бачив. Я її заникав і привіз в Україну.

Зараз ви читаєте новину «П'ять років відучився, але диплома про вищу освіту не маю. За що соромно Михайлові Барбарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути