четвер, 03 травня 2012 19:57

"Наталка старша на шість років. Але саме від неї хотів би мати дитину" - 5 жінок Андрія Любки

  Андрій Любка, 24 роки. Поет, перекладач і есеїст. Народився в Ризі. Дитинство провів у місті Виноградів Закарпатської області. 2006-го входив до групи радників кандидата в президенти Білорусі Аляксандра Мілінкевіча. За участь у протестах після виборів 15 діб просидів у білоруській в'язниці та був висланий в Україну. Працює прес-секретарем громадської молодіжної організації "Батьківщини молодої". Легко закохується. Не любить чистити картоплю
Андрій Любка, 24 роки. Поет, перекладач і есеїст. Народився в Ризі. Дитинство провів у місті Виноградів Закарпатської області. 2006-го входив до групи радників кандидата в президенти Білорусі Аляксандра Мілінкевіча. За участь у протестах після виборів 15 діб просидів у білоруській в'язниці та був висланий в Україну. Працює прес-секретарем громадської молодіжної організації "Батьківщини молодої". Легко закохується. Не любить чистити картоплю

1. У шостому класі зі мною вчилася Таня. Любив її із почуття жалю: батьки примушували Таню багато вчитися. Вона була із села недалеко від Виноградова, після уроків одразу їхала додому. На 8 Березня подарував їй скляні кульки. Щоб купити їх, ходив і збирав пляшки.

Розказав про наші стосунки моїй двоюрідній сестрі. Вона вирішила із подругами приколотися. Котрась подзвонила до мене додому, назвалася Танею і сказала мамі, що ввечері хоче піти зі мною на шкільну дискотеку. Я начистив до блиску туфлі, гелем намастив волосся, зробив зализану чолочку. Простояв до восьмої години. Наступного дня накинувся на Таню за кидалово. Вона говорить: "Я не знаю твого домашнього номера". Після цього її розлюбив.

2. Після восьмого класу вступив у Мукачівське військове училище. Познайомився із старшою на два роки Андреєю. Брехав їй, що мені 20 років - просто молодо виглядаю. Комвзводу сказав, що в п'ятницю ввечері відпустить додому, але треба тиждень заливати бетоном плац для марширування. Я цілий тиждень пахав. У п'ятницю прийшов до Андреї, а її немає вдома. Поїхала до сестри на день народження.

Любили з нею гуляти парком, у кінці якого стояли дві кафешки. Одна дешева, друга дорога. Я грошей не мав, тому намагався із поцілунками довести її до дешевого кафе. Якось мені це не вдалося, і витратив усе, що мав, у дорогому кафе. Не було за що купити квиток на автобус до училища. Добирався всю ніч електричками.

Андрея ніколи мене не перебивала: вислуховувала до кінця й лише потім починала говорити. Це мені дуже подобалося. Розійшлися після трьох років, із моєї ініціативи.

Якось на мене нахлинули спогади. Я захотів поновити стосунки - кинув усе і приїхав у Виноградів. Побачив перед собою зовсім іншу Андрею - стомлену життям і нецікаву. Збрехав їй, що я тут у якихось справах.

Є точна дата, коли я втюрився, - 8 листопада. Писав 50-70 есемесок на день, часто із одного слова: люблю, скучив чи цілую

3. В університеті на третьому курсі був головою студентського парламенту. Видав першу книжку. Присвятив її Ярині із Закарпаття.

Заради неї знайшов роботу, виступав на мітингах, не пив - коли ішов на поетичний вечір. Ярина була іронічна. Вміла добре готувати, надто грибну підливу з кнедликами. Знала ідеальні пропорції сиру, масла, ковбаси, хліба і кетчупу - для гарячих бутербродів у мікрохвильовці.

Ми навіть думали про одруження, про те, як назвемо дітей. Але Ярина любила сваритися і дулася без причини, через поганий настрій. Хоча була в такі моменти дуже привабливою.

Розійшлися через три роки. Зараз ми добрі друзі.

4. У 20 років в інтернеті познайомився з тернополянкою Танею. Прийшов після якогось дня народження додому, а там порожньо і самотньо. Подзвонив їй о другій ночі. Наступного дня поїхав поїздом до Тернополя.

Побули разом тиждень. Таня викладала в університеті, ходив до неї на пари. У перші два дні пробував зготувати їй сніданок. Вона мала на голові дреди. Знала чотири мови. Сексом займалися у поїзді, сквері, під'їзді, вдома у її бабусі, на річці. Але потім я втомився. Подумав: що я роблю в Тернополі? Колишні Танині хлопці на мене дивилися косо. Тож вернувся в Ужгород. Вона романтично погрожувала, що приїде до мене, а я все переносив зустріч. Із часом усе затихло.

5. Зараз у мене другі за тривалістю стосунки. Уже рік зустрічаюся із Наталкою, яка написала мені у Facebook.

Є точна дата, коли я втюрився, - 8 листопада. Писав їй 50-70 есемесок на день, бо не могла розмовляти на роботі. Безглузді повідомлення, часто із одного слова: люблю, скучив чи цілую. Після Нового року переїхав із Ужгорода до Києва. Сказав їй, що маю тут кілька важливих справ на два тижні. За цей час знайшов помешкання й роботу.

У Наталки рухи аристократичні, як у кішки, це дуже збуджує. Вдягається як Коко Шанель. Носить сукні, черевички та прикраси. Має цілу кімнату одягу: 40 різних суконь та 50 пар взуття.

Наталка старша на шість років. Має дитину від першого шлюбу. Каже, щоб не бігав біля неї, а знайшов собі студентку. Але це саме та жінка, від якої хотів би мати дитину.

Зараз ви читаєте новину «"Наталка старша на шість років. Але саме від неї хотів би мати дитину" - 5 жінок Андрія Любки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути