вівторок, 26 березня 2019 17:23

Добре став відчувати час – до хвилини вгадував, коли буде дзвінок

Коли Максим Богаєнко востаннє

Отримував подарунок

Минулого літа побував у дев'яти європейських країнах. Їхав на фестиваль живих статуй у Бельгії, потім зазирнув в Амстердам. У якийсь момент розслабився – і відпочинок розтягнувся на два місяці. Одну з ночей провів у придорожному кафе в Люксембурзі. Питаю: можна тут до ранку залишитися? Кажуть: "Без проблем". Вмостився у крісло і задрімав. Десь за півгодини хтось плескає по плечу. Перша думка: попросять піти. Стягую пов'язку з очей і бачу хлопця з кока-колою і гамбургером. "Це мені?" – питаю. "Так", – віддає і йде. У поїздці переважно харчуєшся бутербродами. А тут величезний гамбургер з добре просмаженою котлетою. Коли доїв, дивлюся, до мене йде прибиральниця з якоюсь коробочкою. "Це для вас" – віддає. Відкриваю і переживаю ще один гастрономічний стрес. Всередині – шість пончиків.

Ночував просто неба

У серпні 2018-го. Приїхав у Париж автостопом. До того побував у Мадриді, Барселоні, Лісабоні. Красот надивився стільки, що від французьких пам'яток, фонтанів і палаців нудило. Обмежився Нотр-Дамом і Ейфелевою вежею. І вирішив тікати з міста. Знайшов за картою заправку на виїзді – планував там зловити машину. До неї пройшов 6 кілометрів, але вночі вона не працювала. Був стомлений, не знав, що робити. Дивлюся, навпроти готель, поруч – сміттєвий бак, біля нього – два матраци Dormeo. Один із них закинув за огорожу готелю і влаштувався під деревом. І тут починається дощ. Врятувало дерево і підстилка, яку знайшов перед цим на пляжі. Накрився і заснув. Вранці з Парижа вибрався електричкою.

  Максим Богаєнко, 29 років, актор і музикант. Народився 29 січня 1990 року в Харкові в сім’ї інженерів. Навчався в Національному технічному університеті ”Харківський політехнічний інститут”, на радіофізичному факультеті. Наприкінці третього курсу покинув вуз. Працював на будівництві, техніком та артистом у театрі вогню, секретарем у центрі дитячого розвитку, викладав гру на гітарі, англійську мову та сценічний рух у театральній школі. Два роки брав участь у зйомках фільму ”Дау” російського режисера Іллі Хржановського про радянського фізика Льва Ландау –  був реквізитором і робітником у бутафорському цеху. Підробляв у Харківській академії дизайну та мистецтв натурником. Грав і співав у музичній групі Green Milk Сompany. У Харківському університеті мистецтв імені Івана Котляревського отримав спеціальність ”актор театру анімації”. Грав у приватних театрах – ”Котєлок” і ”Тамія”. Зараз – актор Харківського театру ляльок. Організовує концерти, волонтерить на молодіжних фестивалях. Двічі – 2016 року і 2018-го – подорожував автостопом Європою. Побував в 11 країнах і понад 20 містах. Улюблена музика – британський рок-гурт Radiohead, страва – паста карбонара. Неодружений
Максим Богаєнко, 29 років, актор і музикант. Народився 29 січня 1990 року в Харкові в сім’ї інженерів. Навчався в Національному технічному університеті ”Харківський політехнічний інститут”, на радіофізичному факультеті. Наприкінці третього курсу покинув вуз. Працював на будівництві, техніком та артистом у театрі вогню, секретарем у центрі дитячого розвитку, викладав гру на гітарі, англійську мову та сценічний рух у театральній школі. Два роки брав участь у зйомках фільму ”Дау” російського режисера Іллі Хржановського про радянського фізика Льва Ландау – був реквізитором і робітником у бутафорському цеху. Підробляв у Харківській академії дизайну та мистецтв натурником. Грав і співав у музичній групі Green Milk Сompany. У Харківському університеті мистецтв імені Івана Котляревського отримав спеціальність ”актор театру анімації”. Грав у приватних театрах – ”Котєлок” і ”Тамія”. Зараз – актор Харківського театру ляльок. Організовує концерти, волонтерить на молодіжних фестивалях. Двічі – 2016 року і 2018-го – подорожував автостопом Європою. Побував в 11 країнах і понад 20 містах. Улюблена музика – британський рок-гурт Radiohead, страва – паста карбонара. Неодружений

Бився

Півроку тому зчепився з хлопцем, який так набрався на вечірці, що почав кидати в людей дротики для гри в дартс. Я йому зробив зауваження – він тицьнув мене у підборіддя. Я не витримав і врізав. Суперник виявився кандидатом у майстри спорту з кікбоксингу. Хвилин десять ми каталися з ним у калюжі. Потім повернулися в приміщення, випили на брудершафт і розійшлися друзями. Вранці на репетиції в театрі довелося пояснювати, чому в мене права частина обличчя розпухла. Добре, що до прем'єри залишався місяць.

Потрапляв в аварію

У 14 років із дідом перекинувся на мотоциклі. Їхали на дачу, я сидів за кермом. Коли піднімалися на гору, слабо витиснув газ, і ми покотилися назад. Я вдарив по гальмах. Але натиснув не на передні, а на задні. Машина стала дибки – і ми перевернулися разом із нею. "Урал" був масивний, з коляскою. Та відбулися подряпинами.

Закохувався

Три роки тому. На фестивалі театрів ляльок у Польщі познайомився з італійською актрисою Камілою. Це була симпатія з першого погляду. У неї в зовнішності щось східне, а мене азіатки завжди приваблювали. Чотири дні ми не розлучалися. Влітку без попередження махнув автостопом до неї в Рим. Приїжджаю, а вона на зйомках. Чекав 15 годин. Коли через тиждень від'їжджав, було відчуття, що більше не побачимося. Листуємося, але сильних емоцій уже немає. Пише, що непогано було б побачитися. Та у європейців "хочу бачити" не обов'язково означає щось романтичне.

Позував

Два роки працював демонстратором пластичних поз. По 8 годин позував для студентів Харківської академії дизайну та мистецтв. Спочатку складно: тіло дуже свербить і пітніє. Постійно хотілося поворухнутися. Але з часом звик. Переслухав купу альбомів. Добре став відчувати час – буквально до хвилини вгадував, коли буде дзвінок. Востаннє був натурником узимку 2010-го. Руки підняті вгору і злегка сперті на стіну, одна нога на підвищенні, обличчя – до стіни. Найскладніша постановка за всю практику. Руки, шия – все затерпало. Коли з'явилася вакансія на зйомках фільму "Дау", кинув цю роботу з полегшенням.

Потрапляв під вплив

2015-го захопився оздоровленням – бігав зранку, відмовився від м'яса, кинув курити. Шкільний друг став вегетаріанцем і мене агітував. Вирішив спробувати. Камінням шунгіт заряджав воду. Ще й батьків підсадив. Шлунок зменшився – пари бутербродів вистачало на півдня. Коли за місяць втратив 10 кілограмів, вирішив, що досить. А коли схуд ще на 2 кіло, – запанікував. І кинув дієту.

Купався в океані

Улітку 2018 року приїхав у португальське селище Сагреш. Узяли зі знайомою вина й пішли на пляж. Липень, сонце пече, а океан холодний. У воду заходив разів 15, але на хвилину, бо тіло зводили судоми. "Океан, – звернувся я, стоячи по пояс у воді. – Забери мою печаль". І тут мене накриває така сильна хвиля, що змила окуляри для плавання. Коли поверталися, знайшов подібні на лавці біля магазину.

Зараз ви читаєте новину «Добре став відчувати час – до хвилини вгадував, коли буде дзвінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути