Ексклюзиви
четвер, 20 жовтня 2011 17:06

"Вороги є. Це - колишні друзі", - Лев ДУРОВ, 79 років, актор

  Лев ДУРОВ. Російський актор театру та кіно. Народився в сім'ї московських циркових артистів. Закінчив школу-студію МХАТу. З 1967 року працює у Московському драмтеатрі на Малій Бронній.  Зіграв понад 200 ролей у кіно. Найвідоміші - Рафінада у фільмі "Вся королівська рать", агента Клауса в серіалі "17 миттєвостей весни". 23 рази ламав руки й ноги під час зйомок.  Озвучував собаку Шаріка в мультфільмах про Простоквашино.  Під час анкетування вказав, що прапор Радянського Союзу - череп і кістки на чорному тлі. А столиці союзних республік - Воркута, Магадан і Кострома. Через такі жарти Дурову не дозволяли виїжджати за кордон.   53 роки був одружений із актрисою Іриною Кириченко. Овдовів у лютому цього року. Має дочку та двох онуків
Лев ДУРОВ. Російський актор театру та кіно. Народився в сім'ї московських циркових артистів. Закінчив школу-студію МХАТу. З 1967 року працює у Московському драмтеатрі на Малій Бронній. Зіграв понад 200 ролей у кіно. Найвідоміші - Рафінада у фільмі "Вся королівська рать", агента Клауса в серіалі "17 миттєвостей весни". 23 рази ламав руки й ноги під час зйомок. Озвучував собаку Шаріка в мультфільмах про Простоквашино. Під час анкетування вказав, що прапор Радянського Союзу - череп і кістки на чорному тлі. А столиці союзних республік - Воркута, Магадан і Кострома. Через такі жарти Дурову не дозволяли виїжджати за кордон. 53 роки був одружений із актрисою Іриною Кириченко. Овдовів у лютому цього року. Має дочку та двох онуків

Якби не став актором, був би різьбярем по дереву. Досі вдома користуюся стільцями, які сам змайстрував.

Колись мене змусили стати головним режисером театру на Малій Бронній. Я три роки побув і втік за першої ж можливості. Я хочу грати, а не думати про лампочки і мирити співробітників.

Найкраща роль та, яку ще не зіграв. Бо як зіграв, вона вже відома, доступна, із неї зникає шарм таємничості.

Я - інтелігент, твою мать.

Боюся смерті близьких і болячок.

Часто плачу. Може дитина запитати: "Мамо, а де наш тато?" І я вже плачу. У Софії Андріївни, дружини Льва Толстого, є записи: "Льовушка на старості став сентиментальний, сльозливий і часто пукає". Ну, до останнього я ще не дійшов.

Я готую вишукані страви, а їсти люблю макарони й пельмені.

Люблю, коли дівчатка підходять. Вони не знають, що сказати, і просять мене помацати. Кажуть : "Який же ви м'якенький". Я у відповідь прошу дозволити помацати їх.

Я нічого не міняв би в житті, воно мені й таке подобається. Ну, хіба викинув би стару джинсову куртку й купив нову

Прихильників акторів називали сири і сирихи. Бо після вистави вони йшли грітися в магазині "Сир" на вулиці Тверській і чекати, доки вийдуть актори. У Козловського були козли і козлихи, у ??Лемішевського?? - леміші і лемішихи, а в мене - дурні й дурепи. Бувало, навіть в інші міста на гастролі за мною їздили. Але ми майже не розмовляємо.

Не люблю тостів. В Азербайджані знайомий вирішив переплюнути тамаду й побажав господареві дожити до 100 років. Той аж почервонів зі злості. Каже, у мене дід 140 років прожив, а батько - 120. Відтоді я тостів не виголошую.

Вороги є. Це - колишні друзі. Один такий попросив у мене грошей. Я віддав усе, що мав. А наступного дня він вилетів до Ізраїлю.

Був ще один друг, який хотів мою роль. Я відпросився на зйомки, а коли повернувся, режисер каже: "Ти роль просрав, він її гратиме". Я прийшов на репетицію й бачу, що грає він погано. Зрештою режисер поставив його в другий склад, а мене - в перший. Коли зустрів того друга через рік, він крізь зуби процідив, що лягає спати з одним проханням - щоб Дуров і режисер Ефрос здохли.

Щоб гарно зіграти, треба відповідно одягнутися. Грав Жевакіна в "Одруженні" Гоголя. Стовідсотково моя роль, але не давалася. Ночами плакав, подушку зубами рвав. Раптом прокинувся від думки - костюм не той. Художник Левенталь одягнув мене в парадний мундир із круглими еполетами, білі брюки й лаковані чоботи. Я попросив приготувати чорні старі рвані брюки і засраний мундир. І ще дурацькі махрові вуса. Зал на вухах стояв. За цю роль мене назвали трагічним клоуном.

Не люблю сучасної термінології, коли кіно називають продуктом, коли вигадують якийсь формат, у який ти ніколи не влазиш.

Мрію померти на сцені, як Добронравов, Хмельов, Миронов.

Нічого не міняв би в житті, воно мені й таке подобається. Ну, хіба викинув би стару джинсову куртку і купив нову.

Я перший у Москві одягнув джинси. Подарував їх друг, який був заступником посла на Кубі. А ще були закльопки з американського кольта 45-го калібру. Мама просила мене не ходити в них, соромилася.

У жінках подобається ніжність і терплячість. Якщо жінка кохає, вона навіть сварить ніжно.

Ненавиджу курців. Хоча сам палив років із вісім.

Не люблю татуювання у жінок. Колись морякам не було чим зайнятися, то кололи. Потім зеки в камерах. Зараз жінкам нічим зайнятися - машинки пральні й посудомийки все за них роблять.

Найкраще татуювання бачив в одного зека: "Нет в жисти щася". Наколоте величезними точками на всю спину. Це іржавим гвіздком йому в камері зробили.

Моя помічниця часто запрошує до себе посуд мити. Ну, не любить вона цього, а я - із задоволенням. Жінок зіпсували емансиповані Клара Цеткін і Роза Люксембург, революціонерки срані.

Мене всі називають дідом - навіть мої діти.

Не люблю сильних жінок. Щоб вона заплакала, треба пальці в двері засунути. І то скоріше заматюкається

Не люблю сильних жінок. А в житті мені трапляються тільки сильні. Щоб вона заплакала, треба пальці в двері засунути. І то скоріше заматюкається.

Ненавиджу інфантильних чоловіків. Педераст - це інфантильний чоловік, мамин синочок. Він отримує задоволення, але йому не треба ні за жінкою впадати, ні дитину доглядати.

Дратують люди, які хрестяться на кожен храм. Є одна актриса, яка перед виходом на сцену хреститься і зал хрестить. А робить таке, що ні в яких храмах не відмолити ті гріхи.

Коли хворіли діти, звертався до Бога, ображався на нього. А це неправильно. Думаю, він багато плаче, коли дивиться, як ми живемо.

Найцікавіший персонаж - Воланд, а найнудніший - Майстер. Онучка написала це у шкільному творі. Вчителька поставила їй "трійку".

Лише один актор гарно зіграв хорошого персонажа: Слава Тихонов - Штірліца.

У школі мене дражнили "Лев морской подавился доской". На більше не наважувалися, бо знали, що зуби винесу. Я п'ять шкіл поміняв, за бійки виганяли. У бійках намагаюся вивернутися від ударів, і коли суперник утомиться, методично добиваю.

Від випивки не можна відмовлятися. Усі хороші історії в російській літературі починаються однаково: "Был я, признаться, выпивши".

П'ю віскі, бо після нього голова не болить зранку. Купую в магазинчику, де три пляшки продають за ціною двох.

Мав операцію на серці, у Сербії робили. Усе показували на екрані. Бачив, як вводили голку через пах, просовували до серця і там прочищали артерії. На честь виписки з професором, який керував операцією, розпили пляшку айвової ракії. У нього хвороба Паркінсона, я - після операції, сидимо вдвох у кабінеті п'яні, співаємо.

Після розвалу Союзу їздив із другом в Америку. Вилізли на один із "близнюків", що 2001 року рухнули. Стоїмо, дивимося вниз, а там машинки, як мурашки, повзають. Друг каже: "Льово, і оце ми мали догнати і перегнати?"

Зараз ви читаєте новину «"Вороги є. Це - колишні друзі", - Лев ДУРОВ, 79 років, актор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути