вівторок, 23 серпня 2011 15:48

"У сім'ї головне - вчасно промовчати" - Ядвіга Поплавська

  Ядвіга Поплавська народилася 1 травня 1949-го під Мінськом, в родині капельмейстера Войська Польського, а пізніше засновника Білоруського державного народного хору Костянтина Поплавського.  Закінчила консерваторію по класу фортепіано й відділення композиції. З 1971-го - одна із солісток і клавішник ансамблю "Верасы". Знаменитою прокинулася після ефіру на Центральному телебаченні пісні "Я у дедушки живу, я у бабушки живу" у випуску "Блакитного вогника" на 8 Березня 1981 року. Виступає в дуеті "Счастливый случай" зі своїм чоловіком Олександром Тихоновичем. Найвідоміші пісні - "Завіруха", "Малиновка". Донька Настя - співачка, телевізійний продюсер. Онуку Івану 7 років.
Ядвіга Поплавська народилася 1 травня 1949-го під Мінськом, в родині капельмейстера Войська Польського, а пізніше засновника Білоруського державного народного хору Костянтина Поплавського. Закінчила консерваторію по класу фортепіано й відділення композиції. З 1971-го - одна із солісток і клавішник ансамблю "Верасы". Знаменитою прокинулася після ефіру на Центральному телебаченні пісні "Я у дедушки живу, я у бабушки живу" у випуску "Блакитного вогника" на 8 Березня 1981 року. Виступає в дуеті "Счастливый случай" зі своїм чоловіком Олександром Тихоновичем. Найвідоміші пісні - "Завіруха", "Малиновка". Донька Настя - співачка, телевізійний продюсер. Онуку Івану 7 років.

У нашій сім'ї було троє дітей - старша сестра, молодший брат і я. У тата була мрія зробити сімейне тріо. Христина мала грати на фортепіано, я - на скрипці, а молодший Чеслав - на віолончелі. Не вийшло через мене. Я вчилася рік грати на скрипці, але була слабенькою, кволенькою, інструмент тримала насилу, і мене посадили за піаніно.

Це мені за паспортом 62, а всередині відчуття людини, якій 28. Я застряла саме на цій цифрі. Чому на ній - не знаю.

Музика мене зробила позитивною людиною.

Коли Саша почав кликати заміж, спочатку чомусь не хотіла, а потім подумала: гаразд, можна ж потім розлучитися, якщо що.

Уперше побила тарілки 1982-го. Шість років ми прожили до того часу. Я якраз вступала вдруге до консерваторії на відділення композиції, а тут Саша прийшов, щось не те сказав, донька розрюмсалась. Накопичилося. І я як пішла крушити тарілки! Років через шість була подібна ситуація. Уже й тарілку в руки взяла, але зрозуміла, що немає в цьому сенсу.

У сім'ї головне - вчасно промовчати.

Мрія мого життя - інша квартира. Простора, світла. Оскільки весь час прожила на першому поверсі, де й темнувато, й вогкувато.

Книжки заспокоюють дитину, а телевізор і комп'ютер - збуджують

Ніколи пластичною хірургією не користувалася, тому що це, напевно, дуже боляче.

Необхідно виховувати дитину так, щоб вона розуміла: людині можна зробити боляче словом.

Книжки заспокоюють дитину, а телевізор і комп'ютер - збуджують.

Насамперед людина має відчувати міру.

Сенс життя в тому, щоб стати хоч трішечки схожими на Бога.

Не бігаю, зарядку не роблю. Ранок починається з того, що я не можу піднятися з ліжка. Лягаю дуже пізно, тому спати хочу постійно.

Уранці обов'язково вівсянка.

 

Косметикою користуюся тільки білоруською. Пробувала модні закордонні фірми - отримала запалення й алергію. Тиждень себе в норму приводила.

Людина стає нервовою, чахне, коли злиться й заздрить.

У нашому ефірі лише російські й зарубіжні артисти. Навіть "Океан Ельзи" крутять частіше, ніж білоруські групи.

Не дуже розумію, що це таке - "зірка". Є артисти високого рівня, середнього й погані.

Коли можеш пояснити за що, то це вже не любов.

Спитала нашого 14-річного сусіда, чому він так лається. Каже: "Вимушений: якщо не буду вставляти цих слів, випаду з компанії".

Мрію, щоб літо було завжди.

Упала з дерева, жодного слова мамі не сказала, боялася, що насварить. Ховалася, коли мене нудило. Й зараз лікарі при обстеженні запитують: "Ви знаєте, що в дитинстві перенесли струс мозку?"

Бог може пожартувати. Наприклад, допустити виконання наших бажань.

Зараз ви читаєте новину «"У сім'ї головне - вчасно промовчати" - Ядвіга Поплавська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути