четвер, 21 жовтня 2010 13:16

У наступників цієї влади з'явиться можливість порушувати кримінальні справи вже щодо фактів самого залучення цих компаній

 

14 жовтня 2010 р. представники американських фірм Trout Cacheris, Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP та Kroll оголосили попередні результати аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко. Ревізію виконали на замовлення прем'єра Миколи Азарова. Виявили докази шахрайства та нецільового використання державних коштів. Колишній віце-прем'єр Кабміну Тимошенко Григорій Немиря заявив: жодного аудитора в команді перевірки немає. Нагадав, зокрема, як 2001-го детективне агентство Kroll дійшло висновку, що жоден із представників тодішньої влади не причетний до вбивства Георгія Ґонґадзе.

Борис КУШНІРУК, 44 роки, економіст, член Центрального проводу Української народної партії

"Те, що відбувалось за часів Тимошенко, можна копати й копати. Роками! Інша річ, що перевіркою займалися вибірково. Наприклад, мовчать про угоду з "Газпромом". А для ревізії вистачило б одного цього контракту. Його підписували з численними порушеннями -  знехтували всіма директивами президента Ющенка, підписалися за "Нафтогаз". За цим стоїть неймовірна корупція! Не лише на рівні Тимошенко, а й "Газпрому" та самого Путіна. Але ж росіяни просять, аби їх ніде не згадували. Американські компанії просто скерували: "Копайте тут". Вони займалися розслідуванням, а не аудитом. Проблема ще й у тому, що влада залучила їх без жодного тендера. А це ж бюджетні кошти. У наступників цієї влади з'явиться можливість порушувати кримінальні справи вже щодо фактів самого залучення цих компаній.

Усе це роблять, аби нанести непрямий удар по Тимошенко - через її оточення. Так, щоб вона опинилася у вакуумі. Саму Тимошенко не чіпають - по ній є вузька домовленість із Путіним. Вона недоторканна"

Зараз ви читаєте новину «У наступників цієї влади з'явиться можливість порушувати кримінальні справи вже щодо фактів самого залучення цих компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути