вівторок, 16 січня 2018 13:59

Тричі народжувала в новорічну ніч

10 незвичних місць, де зустрічали Новий рік

Мандрівники з Одеси 26-річний Ігор Бочаров і 24-річна Станіслава Глигало 2017-й зустріли посеред океану. У подорож вирушили 19 жовтня. Автостопом проїхали Білорусь, Росію, Казахстан, Китай, Таїланд, Малайзію та Індонезію.

– Напередодні Нового року вирішили дістатися одного з островів у Таїланді. Коли прибули, побачили, що він – жахливий. Ніде заночувати. Через відлив пляж був у бруді. Сіли в човен і попливли в якесь місто. Новий рік настав, коли були посеред океану. Випили шампанського і з'їли мандарини, – каже Станіслава

1. Члени екіпажу Міжнародної космічної станції 57-річна Пеггі Вітсон, 53-річний Шейн Кімбро і Томас Пескет, 39 років, 2017-й зустріли в космосі. По станції літали новорічні прикраси. Астронавти одягнули шапки Санта-Клауса, тримали феєрверки. Пригощалися канап­ками з ковбасою та сиром.

– 2017-й зустріли 16 разів. Саме стільки часових поясів тієї доби перетнула наша станція, – говорить командир екіпажу Шейн Кімбро. – Вперше 2017-й відсвяткували, коли пролітали над Новою Зеландією. Потім – над США, Фолклендськими островами, островами Фіджі та Білоруссю. Останнім було святкування над Тихим океаном.

2. 2016 рік півселища Камос в іспанській провінції Жирона зустріли в лісі. Люди шукали 3-річного Йорді, який загубився напередодні. Його батьки орендували котедж, аби зустріти Новий рік. Там були й інші сім'ї. Хлопчик вибіг із машини, щоб познайомитися з однолітками. Більше його не бачили.

– Батьки припускали, що дитину вкрали, розповідають поліцейські. – Шукали з собаками і на вертольотах близько 20 годин. На одній із ферм господар почув гавкіт собак. Побачив, як із лісу виходить хлопчик. Це був Йорді. Відтоді його батьки 1 січня вважають другим днем народження сина.

3. У новорічну ніч 2016-го 17-річну Ірину Тавол­жанську викрав двоюрідний дядько. Тримав зв'язаною у сусідньому селі в порожньому будинку. Поїв горілкою і ґвалтував. Приставляв ножа до шиї, щоб не пручалася.

– Після святкового столу з родиною пішли до школи. Моя мама там директор. Думали влаштувати новорічну дискотеку, – згадує Ірина. – Мама вдома забула ключі. Відправила мене, аби принесла. Дорогою з боку школи вискочив дядько, змусив іти за ним. Аби не залишала слідів, наказав зняти взуття. Босою вів по снігу. На дачі не вмикав світло. Боявся, щоб сусіди не побачили. Приміщення не опалював. Правда, час від часу вмикав обігрівач.

Через чотири дні чоловік вийшов по воду. Ірина вибила шибку й утекла.

 

4. 41-річний хмельничанин Андрій Бондаренко 2015-й зустрів в орендованому автомобілі у Вірменії.

– Після екскурсії в місті Горіс мав вибір: повернутися в столицю Єреван і там святкувати або поїхати в Нагірний Карабах. Вибрав другий варіант. Перетнув вірменсько-азербайджанський кордон. Це – неконтрольована ділянка. Проїхався територією Азербайджану, потрапив на Лачинському перевалі на контрольно-пропускний пункт із Нагірним Карабахом. Там треба зареєструватися, інакше не випустять. Після всіх формальностей передумав і вирішив вертатися в Єреван. 6 годин дороги в темряві були пеклом, але це додавало драйву. Гірські перевали, серпантин, снігопад, туман, нульова видимість – такою була новорічна ніч, – розповідає Андрій Бондаренко.

5. Четверо екстремалів відзначили 2014-й у Чорнобильській зоні. Фотографували безлюдні місця. Ночували на горищі дачного будинку.

– Хотілося, щоб Новий рік запам'ятався. Я вже п'ять років не вживаю алкоголю, тому попередні святкування або просипав, або солодощами набивав щоки, – говорить Кирило Воздроженко, 25 років. – 30 грудня охочих їхати в Прип'ять зібралося троє. В останній момент додався ще один ентузіаст. Спочатку було моторошно. Мертве село зустріло тужливим вовчим виттям. Відчув жах. Потім було круто.

6. 10 дайверів із Дніпра зустріли 2012-й у крижаній воді на 20-градусному морозі. Святкували в підводному парку. На дні затопленого кар'єра встановили автобус, мотоцикл, кабіну від КамАЗа, "Запорожець" і намет. Замість столу використали затоплені "Жигулі". Ще там була ялинка. Пили шампанське.

Забаву продовжили на суші. Ялинку з прикрасами дістали на поверхню.

7. У Мінську семеро Дідів Морозів та 11 Снігуроньок зустріли 2010 рік в обласному медвитверезнику.

– Ще до півночі вони так насвяткувалися, що знадобилася медична допомога, – говорить Олександр Борсуков із білоруського міністерства внутрішніх справ. – Одного Діда Мороза затримали, коли на проїжджій частині посохом регулював дорожній рух.

8. 150 українських спелеологів 2009 рік зустріли в одній з найглибших кримських печер Еміне-Баїр-Хосар.

– На глибині 40 метрів від входу в печеру прикрасили ялинку. Це вже 20-річна традиція спелеологів. У Еміне-Баїр-Хосар обладнано невеликий палеонтологічний музей. У цій печері виявили кістки доісторичних тварин: шерстистого носорога, бізона, печерних лева і ведмедя. Добре зберігся скелет мамонта. Тварини падали в печеру через велику дірку, – каже директор Центру спелеотуризму Олександр Козлов, 64 роки.

9. Заслужений артист України нині 53-річний Олег Скрипка 1987-й зустрів у ліфті. Застряв із гітаристом Юрієм Здоренком і басистом Олександром Піпою. Напередодні створили рок-гурт "Воплі Водоплясова".

– При собі мали тільки самогон. Коли вдалося трішки відкрити двері кабіни ліфта, люди в щілину просунули ковбасу. Непогано посвяткували, – згадує Олег Скрипка.

10. Три Нових роки – 1959-й, 1962-й і 1969-й – Олена Васильчук із села Темирівці Галицького району на Івано-Франківщині зустрічала в пологовому будинку. Зараз жінці 84 роки. Сина Василя й доньок Світлану та Ольгу народила 1 січня.

– Уперше завагітніла через два місяці після весілля. Ходила з животом до Нового року. Коли болі почалися, чоловік мене замотав у коц (килим із вовни. – Країна), поклав на сани, запряг коней і відвіз до сусіднього селища в лікарню. Сина народила о шостій ранку, – розповідає Олена Дмитрівна. – Через два роки – знову перейми під Новий рік. Під ранок – пологи. У новорічну ніч санітарочка принесла какао та хліб зі святкового столу. Коли втретє завагітніла, вже знала, що 1 січня народжуватиму. Лікар розсміявся, коли чоловік привіз мене 31 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Тричі народжувала в новорічну ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути