понеділок, 29 липня 2013 19:42

"Те, що можу пробачити як дружина, не можу пробачити як мати", - Олена Лисих, 33 роки, бізнес-тренер

  Олена ЛИСИХ

Народилася в Харкові. 
Батько – водій, мати працювала токарем на заводі. 
Закінчила педагогічний коледж і факультет психології Харківського педуніверситету імені Сковороди. Працювала вчителем у дитячому будинку.
Від 2004 року проводить тренінги з переговорів, продажів та комунікацій. Серед клієнтів – телеканал СТБ, оператор мобільного зв’язку Beeline, торгова марка “Моршинська”. 
Засновник і керівник корпоративного навчального центру “ІДС Аква Сервіс”. Президент Харківського клубу професійних перемовників.
Заміжня. Сину Тимуру 1 рік. Повернулася до роботи, коли дитині виповнилося 2,5 місяця
Олена ЛИСИХ Народилася в Харкові. Батько – водій, мати працювала токарем на заводі. Закінчила педагогічний коледж і факультет психології Харківського педуніверситету імені Сковороди. Працювала вчителем у дитячому будинку. Від 2004 року проводить тренінги з переговорів, продажів та комунікацій. Серед клієнтів – телеканал СТБ, оператор мобільного зв’язку Beeline, торгова марка “Моршинська”. Засновник і керівник корпоративного навчального центру “ІДС Аква Сервіс”. Президент Харківського клубу професійних перемовників. Заміжня. Сину Тимуру 1 рік. Повернулася до роботи, коли дитині виповнилося 2,5 місяця

Потребую перспективи. З дитинства мріяла про роботу у дитбудинку, але через два роки зрозуміла – хочу більшого. Двічі писала заяву, йшла до директора і зупинялася – так було важко. Після звільнення діти снилися рік.

Мої батьки приїхали до Харкова із села, вчотирьох жили в однокімнатній квартирі. Робила уроки у ванній: кладеш на кришку унітаза підручник, сідаєш на стільчик, включаєш воду – і ти у своєму кабінеті. Побути наодинці – одна з моїх потреб. У відрядженнях люблю жити сама.

Два тижні продавала взуття на ринку. У родичів був контейнер. Доки чоловік вибирав туфлі, я продала кілька пар. Мене запросили попрацювати.

Завдання на цей рік – бути жіночною.

Переїзд на роботу в Київ вимушений – треба було заробити на лікування свекра.

Злість дуже допомагає, це – паливо для досягнення результа­ту, стимул щось міняти. Можу на злості поміняти умови ­контракту, підвищити ціну.

Вважаю себе відкритою і душевною, а подруги звинувачують у бездушності. Для наших людей критерій відкритості – скарги на чоловіка й на життя взагалі. Мені це нецікаво.

Вагітною щотижня їздила з Києва додому провідати рідних і провести тренінг. Це був пік моєї активності, роботи і заробляння грошей.

Кожен конфлікт у родині – привід пошукати інформацію зовні. Слухаю лекції, читаю книжки. Останнє досягнення – менше злюся, коли чоловік п'є пиво. Зовсім розслабитися не можу.

Коли стаєш матір'ю, переоцінюєш стосунки з близькими. ­Те, що можу пробачити як дружина, не можу пробачити як мати. Син дивиться на батька й буде так само ставитися до мене.

Не все можна пробачити. У кожній сім'ї мають бути межі. Пере­ходиш їх – і вже не повернешся назад. Конкретизувати боюся.

Люблю діяти за правилами. Але ненавиджу стереотипи. Про правила домовляються, а стереотипи нав'язують.

Хоч би Що вибрала – це правильний варіант. Буде або успіх, або досвід. Неприємності мене багато чого навчили.

Легко ображаюся, прощаю – насилу. Зовні спокійна, а всередині борюся з почуттями. Там у мене вулкан.

Конфліктів намагаюся уникати. Після них завжди відчуваю, що програла.

Якщо почуваюся нормально, а дитина починає хворіти, значить, щось залишилося глибоко в підсвідомості. Образа виїдає зсередини. Борюся з нею через молитву або подумки прошу вибачення у кривдника.

Не звикла довіряти, боюся втратити контроль. Як тренеру мені треба бути по-чоловічому жорсткою, керувати аудиторією. А вдома – переключатися на жіночу роль. Виходить не завжди.

Довіряю своїй дитині, дозволяю йому падати. Він – пацан, ­нехай набиває ґулі. Люблю його і як сина, і як людину.

Відчуваю вдячність за те, що можу мати дитину.

Моє життя – постійні зміни. Що два роки переходила на іншу роботу. Люблю переїжджати в інше житло. За шість років поміняла чотири квартири. Зараз схиляюся до нового переїзду. Хочеться спробувати якомога більше: інше помешкання, може, іншу країну.

Дуже хочу до Чехії, попрацювати рік-два. Чоловік починає:

"Лєна – а мова? Лєна – а робота?" Якось владнається. Приїдемо –

розберемося.

Намагаюся роздивитися в людях сильний бік.

Якщо не можу чогось прийняти в людині, вона зникає з мого життя. Легше розірвати стосунки, ніж говорити неприємні речі.

Не люблю, коли жаліють. Горе переживаю в стані ступору. ­Здається, коли про це не говориш, то ситуацію контролюєш. А коли про неприємне розповідаєш, воно розростається.

Контролюю себе навіть у радості.

У мене емоційні покупки – прийшла, побачила, купила. ­Потім думаю: навіщо?

Іноді звинувачую себе, що я – погана господиня. Що вдома не досить затишно і прибрано, мало приготовлено. Мені шкода часу. Не можу самовіддано витирати пил.

Коли прибираю в будинку – прибираю в голові, приводжу до ладу думки.

Досі не маю сережок. Щороку дарують на них гроші, але витрачаю на щось інше. Хрестик – це всі мої прикраси.

З чоловіком 13 років разом. Нещодавно подумалося: якщо він мене вибрав у дружини, значить, йому потрібна жінка, яка його штовхатиме.

Найперша криза в моєму житті – коли у батька стався інсульт. Треба було терміново дістати гроші на лікування. Знайшла, але залишився страх, що не зможу допомогти близькій людині.

Хвороба батька навчила брати відповідальність. Шукати можливості й варіанти.

Хотіла принца на білому Mercedes'і, ставила на перше місце відпочинок, гроші, розваги. А тоді зрозуміла – це приходить. Складніше знайти людину, яка буде тебе підтримувати і місяць доглядатиме твого батька, як свого. Як зробив мій чоловік.

Зараз ви читаєте новину «"Те, що можу пробачити як дружина, не можу пробачити як мати", - Олена Лисих, 33 роки, бізнес-тренер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути