четвер, 15 липня 2010 17:55

Семеро тварин, які передбачали результати Кубка світу з футболу
7

1. Восьминіг Пауль

Два роки тому під час Кубка Європи з футболу працівники океанаріуму вирішили перевірити екстрасенсорні можливості тоді ще зовсім малого Пауля. В акваріум опустили пластикові контейнери з їжею. До кожного приклеїли прапори країн-суперників. Спрут не реагував деякий час. Потім запускав щупальця в контейнер із прапорами майбутнього переможця. Його прогнози справджувалися в чотирьох випадках із п'яти.

9 липня цього року в прямому ефірі іспанського телеканалу RTVE Пауль обирав переможця Кубка світу. Запустив щупальця до контейнера з іспанським прапором.


2. Крокодил Гарі

У парку крокодилів в австралійському місті Дарвін напередодні фінального матчу Кубка світу влаштували шоу. Над басейном із 700-кілограмовим Гарі підвісили дві курячі тушки. Одна - під іспанським стягом, друга - під голландським. Гарі мав обрати переможця, з'ївши одну з них. Він підвів морду, декілька разів клацнув щелепами. Мотузки, на яких висіло м'ясо, переплуталися. За мить їх розплутали, і Гарі вхопив "іспанців".

3. Пес Кларіто

Напередодні півфіналу по аргентинським телеканалам показали пса Кларіто, який буцімто пророкує перемогу над німцями. У кадрах перед безпородним собакою пісочного кольору ставлять дві миски з кормом. Над однією прапорець національної збірної, над другою - німецький. Кларіто декілька разів облизується й підходить до ближчої миски - аргентинської. Хапає шматочок їжі й відходить убік із підібганим хвостом. За кадром лунає голос: "Він зробив цього восьминога!Який же розумник!" Збірна Аргентини програла з рахунком 0:4.


4. Черепаха Хорхе

За прогнозом перед чвертьфінальним поєдинком аргентинці зверталися й до 70-річної черепахи Хорхе. На стінки її акваріума в місті Мендоса приклеїли прапори Аргентини та ФРН. 100-кілограмова тварина мала будь-яким способом натякнути на переможця. Хорхе торкнувся плавником аргентинського стягу й заліг під ним на дно. Місцеві вболівальники потрактували це як знак перемоги.


5. Папуга Міна Кутті

У столиці Малайзії Куала-Лумпур довгохвостий папуга Міна Кутті напророчив Кубок світу збірній Іспанії. Птах працює в професійного провісника Моана. Той за гроші дає поради щодо взаємин та бізнесу. Напередодні фіналу поклав перед папугою два конверти з написами фіналістів. Птах обрав іспанський.


6. Верблюд Каратум

У передмісті казахської столиці Астани тримають верблюда на кличку Каратум. Власник збирався катати на ньому туристів. Почувши про восьминога Пауля, вирішив перевірити Каратума. Напередодні матчу Бразилія - Нідерланди роздрукував прапори цих країн. Огорнув ними руки та взяв у кожну частування. Каратум потягся до голландського стягу. Господар пішов до букмекера й поставив 10 тис. тенге (близько 500 грн. - "Країна") на Нідерланди. Наступного дня забрав 45 тис. Верблюд також передбачив перемогу Німеччини над Аргентиною, Голландії над Уругваєм та Іспанії над Німеччиною. Однак помилився щодо фіналу.


7. Гамадрил Маська

Репортери російської газети "Советский спорт" шукали тварину-віщуна в Підмосков'ї. Напередодні півфінального матчу між Німеччиною та Іспанією приїхали до селища Фофаново. Одна з його жительок має 15-річну самку гамадрила на кличку Маська. Журналісти поклали перед мавпою дві коробки з прапорами суперників. У них були банани. Маська одразу схопила коробку із прапором ФРН.

Зараз ви читаєте новину «Семеро тварин, які передбачали результати Кубка світу з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути