вівторок, 14 серпня 2018 16:45

"СБУ повинна реагувати"

Народний депутат з "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що у випадку визнання Константинополем української автокефалії в країні почнеться громадянська війна. Інтернет-ресурс "Інформаційний спротив" з'ясував, що колишнього громадянина Росії Новинського охороняють працівники ФСБ. Його внесли в базу "Миротворця" як відповідального за поширення кремлівської пропаганди через церкву Московського патріархату. Позаторік, у грудні, Верховна Рада позбавила "опоблоківця" депутатського імунітету. Він фігурує у справі про тиск на нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана

  Михайло БАСАРАБ, 41 рік, політолог
Михайло БАСАРАБ, 41 рік, політолог

Новинський – бізнес-партнер олігарха Ріната Ахметова. За останні роки вкорінився в українську політику і бізнес. Оточення Януковича після Майдану досягло негласних домовленостей про комфортні умови співжиття з теперішніми елітами.

Новинський використовує політичну трибуну для закликів до насильства, погрожує поваленням конституційного ладу, суспільним загостренням. Робить це спокійно й відкрито. Значить, має імунітет.

Він не добирає слів: якщо буде єдина помісна церква – організує тут громадянську війну. Таких погроз достатньо, щоб завести кримінальну справу. СБУ ПОВИННА РЕАГУВАТИ.

Фактично Новинський залишається громадянином Росії, працює на тамтешнє ФСБ. В Україну його "делегували" для розбудови "русского мира".

Маємо прецедент – видворення Міхеіла Саакашвілі, в якого забрали український паспорт. На це була воля президента Порошенка. Саме він має ініціювати позбавлення Новинського громадянства. Якщо глава держави запустить цей процес, то покаже себе лідером нації. У тюрмі опиниться поплічник Януковича. Той, хто працює в інтересах Москви.

Петро Олексійович переживає за свій рейтинг, планує йти на другий термін. Притягнення до відповідальності Новинського стане плюсом для Порошенка. Це схвалить більшість українців. Якщо ж президент закриє на це очі, то покаже, що потурає ворожим диверсантам

Зараз ви читаєте новину «"СБУ повинна реагувати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути