Ексклюзиви
вівторок, 25 травня 2010 16:13

"Треба щодня вранці дивитися в дзеркало. І питати себе: заради чого я тут живу?"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Микита Джигурда. Походить із роду запорізьких козаків. Народився в Києві. Навчався в столичному інституті фізкультури. Був членом збірної України з веслування на каное, кандидат у майстри спорту.  Закінчив Щукінське театральне училище. Працював у московсь
Микита Джигурда. Походить із роду запорізьких козаків. Народився в Києві. Навчався в столичному інституті фізкультури. Був членом збірної України з веслування на каное, кандидат у майстри спорту. Закінчив Щукінське театральне училище. Працював у московсь

Микита ДЖИГУРДА, 49 років, співак і актор

Значних ролей давно не мав. Бо я - поза форматом. Для багатьох людей моя поведінка не зрозуміла.


Щоразу, коли приходить нова влада, я стукаю в кабінети з ідеєю духовного фалосу, ідеєю Людини-Творця. Кажуть: "Так-так-так". А потім усе виходить у гудок, у популізм. Жодних дій, одні розмови й "Ґринджоли" на сцені.


Я - окультист. Ношу хрестик, талісмани, персні. Але, за великим рахунком, усі ці атрибути - фігня.


Для мене релігії - як пальці на моїх руках. Визнаю християнство вказівним перстом на правій руці. А на лівій - це іслам. Є ще буддизм - великий палець. Середній - це язичництво. Інші пальці символізують шаманізм, юдаїзм, індуїзм. Я не хочу жити з одним пальцем.


Мочитися проти вітру чи сунути пальці в розетку - це не гріх, а дурість. На рівні людського досвіду є заповіді, які зрозумілі всім: не кради, не бажай чужої жінки, не вбивай. Якщо ти це робиш, то сунеш пальці в розетку. І рано чи пізно тебе довбане так, що по повній програмі вигребеш кармічний відкат.


До того, як зустрів Марину Анісіну, мав багато жінок. Це не значить, що в кожному місті лягав у нове ліжко. Але знав: нема гріха, якщо один місяць я з однією, другий - з іншою. Бо кожну з них кохав.


Коли зустрів Марину, запропонував: будемо чоловіком і жінкою, але якщо поїдемо на гастролі в різні краї, то можемо мати інших партнерів. Вона сказала: "Ні, мене це не влаштовує". - "Ти ж француженка!" - "Я до 17 років прожила в Росії, мене бабуся виховувала". Я подумав і погодився.


Виставив в інтернеті ролик, як Марина народжувала. Питають, чи буду його показувати  дітям. Звичайно, буду! А що, розповідати, що знайшли в капусті?


Сім років я провів у духовних практиках - із 1995-го по 2002-й. Був вегетаріанцем, молився, постився, ні м'яса, ні риби не їв, не вживав алкоголю. Голодував по 10, 20, 30 днів. Найбільше - 48. Збагнув: Христа хотіли побити камінням не за те, що проповідував іншу віру, а за те, що, будучи людиною, робив себе Богом.


Микола Мащенко пропонував мені роль Ісуса Христа. Я готувався до проекту, відголодував 30 днів. Потім зрозумів, що сценарій написаний не так. Христос інший. І відмовився від ролі.


Там була класна ідея. Останній рік фізичного життя Леніна. Він провалюється в безпам'ятство і в своїй свідомості зустрічається з Ісусом. Починається діалог - Христа й Антихриста. Але Ленін говорив своїми словами - за текстами його праць. А Ісусу Христу дали те, що написано в Євангеліях: "Істинно кажу тобі..." І він виходив не живий. Я казав Мащенку: "Чому ви не хочете зробити Ісуса живим, щоб він говорив своїми словами?" Той посилався на канони церкви. Але ж Христос не дотримувався канонів юдеїв! Він виходив до людей і говорив їхньою мовою, притчами. Цю ідею сценарію ще можна втілити.

Виставив в інтернеті ролик, як Марина народжувала. Питають, чи буду його показувати дітям. Звичайно, буду! А що, розповідати, що знайшли в капусті?


Свято вірю, що в мене є місія. Як і в кожної людини. Мені закидають: "Може, ще скажеш, що ти - друге пришестя Христа?" Ні, хлопці, ми всі - друге пришестя.


Після фільмів "Любить по-русски" і "Єрмак" мене хотіли зробити російським богатирем. Але в мені намішані російська, українська, польська, татарська, чеченська кров. Як я буду російським богатирем?


Мені потрібна кава вранці й коньяк перед виступом, щоб розігріти зв'язки. І мені потрібна кохана жінка.


Треба щодня вранці дивитися в дзеркало. І питати себе: заради чого я тут живу?

Зараз ви читаєте новину «"Треба щодня вранці дивитися в дзеркало. І питати себе: заради чого я тут живу?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути