четвер, 04 серпня 2011 16:36

П'ять поступок, яких люди домоглися через свою релігію

1. Австрієць Ніко Альм цілий рік вимагав дозволу сфотографуватися на водійські права з друшляком на голові. У своїй заяві до поліції він назвав друшляк релігійним головним убором, який він мусить носити відповідно до своїх вірувань - пастафаріанства (від слів "паста" і "растафаріанство"). Це пародійна релігія, що визнає за вищу силу Летючого Локшинного Монстра. Права Альму видали, але після того, як приніс довідку від психіатра.

2. На зйомках фільму "База "Клейтон" 2003 року актор Джон Траволта щодня отримував по вісім нових футболок Armani, вартістю кожної $350. Його контракт містив окремий пункт із такою вимогою. Саєнтологія, яку сповідує Траволта, забороняє використовувати під час прання хімічні засоби. Знявши футболку, вдруге актор її не вдягав.

3. Церква Лукумі Бабалу Айє, що пропагує сантерію, отримала право приносити в жертву тварин під час своїх ритуалів. Влада міста Хейлі штату Флорида дізналася, що члени культу мають намір заснувати у місті храм. Щоб попередити це, їм заборонили "невиправдане вбивство тварин під час ритуалів або церемоній, крім як із метою споживання їх у їжу". 1993 року верховний американський суд визнав це рішення неконституційним.

4. 1985-го Френсіс Квейрінґ із Небраски домоглася, щоб на її водійських правах не було фото. Відмову позувати перед камерою американка пояснила тим, що фотографування суперечить другій заповіді: "Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, що на землі долі й що у воді під землею". Квейрінґ сповідувала одну з течій юдаїзму і суворо дотримувалася біблійних заповідей. В суді їй удалося довести, що відмова фотографуватися не є примхою, а ґрунтується на глибокій вірі.

5. 1972 року для 200-тисячної общини амішів-менонітів у США зробили виняток у законі про обов'язкову середню освіту. Діти членів церкви отримали право після восьмого класу покинути школу й продовжувати освіту вдома. Таке рішення суд мотивував тим, що стиль життя амішів і сучасна освіта з її цінностями вступають у суперечність, а це може призвести до труднощів у подальшому житті дітей. Аміші неухильно дотримуються біблійних заповідей, відмовляються від новітніх технологій, самі обробляють землю, будують житло й піклуються про старих та немічних членів общини.

Зараз ви читаєте новину «П'ять поступок, яких люди домоглися через свою релігію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути