середа, 12 лютого 2020 12:14

Породіллю оштрафували на 30 тисяч доларів

Одинадцять аварійних посадок літаків

13 січня літак авіакомпанії Thai Airways вимушено сів в аеропорту Шрі-Ланки імені Соломона Бандаранаїке. Прямував із міста Джидда в Саудівській Аравії в індонезійську Сурабаю. Вночі двоє пасажирів з Індонезії – жінка й чоловік – поскаржилися на самопочуття. Коли літак приземлився, вони були мертві. Про причину не повідомляють

1. Літак американської авіакомпанії United Airlines 26 вересня торік сів у Денвері через жінку, яка застряла у вбиральні.

Airbus A320 прямував із Вашингтона у Сан-Франциско. Жінка не змогла відчинити двері туалету. Зламати їх механіку не вдалося.

– На рейсах United ніколи не буває нудно. Ми змушені здійснити аварійну посадку в Денвері, бо пасажирка застряла у вбиральні, – оголосила стюардеса.

За годину ту визволили. Пасажири зустріли її оплесками.

Автор: REUTERS
  Рятувальники дістають пасажирів лайнера Airbus А-320, який аварійно приземлився в річці Гудзон у Нью-Йорку 15 січня 2009 року. На борту літака були 155 людей, із них п’ятеро – члени екіпажу. Під час зльоту Airbus зіткнувся зі зграєю гусей. Кілька птахів потрапили у двигуни, обидва вивели з ладу. Посадити літак на воду вдалося капітану Чеслі Салленбергеру. Ніхто з присутніх на борту не загинув, серйозно не травмувався. Цей випадок назвали Гудзонським дивом
Рятувальники дістають пасажирів лайнера Airbus А-320, який аварійно приземлився в річці Гудзон у Нью-Йорку 15 січня 2009 року. На борту літака були 155 людей, із них п’ятеро – члени екіпажу. Під час зльоту Airbus зіткнувся зі зграєю гусей. Кілька птахів потрапили у двигуни, обидва вивели з ладу. Посадити літак на воду вдалося капітану Чеслі Салленбергеру. Ніхто з присутніх на борту не загинув, серйозно не травмувався. Цей випадок назвали Гудзонським дивом

2. 15 серпня торік російський літак Airbus A321 із Москви до українського Сімферополя приземлився посеред кукурудзяного поля. У двигун залетіла зграя чайок.

– Літак почало трясти. В салоні заблимали лампи, з'явився запах гару. Повідомили про вимушену посадку. Люди панікували, плакали, – згадує один із пасажирів рейсу.

Airbus сідав без шасі, 23 людей травмувалися.

Аварійне приземлення сталося за 1 км від злітно-посадкової смуги. Пасажирів евакуювали. Літак довго не могли вивезти. Людям не видавали багаж.

3. В аеропорту "Шах Аманат" у Бангладеш наприкінці лютого 2019-го екстрено приземлився пасажирський літак. Прямував із Даккі в Дубай. Озброєний чоловік погрожував пілоту пістолетом. Казав, має вибухівку.

– Він захопив у заручники двох членів екіпажу, вимагав зустрічі з прем'єр-міністром. Cпробував керувати літаком. Тому пілот здійснив екстрену посадку, – пояснював міністр внутрішніх справ Бангладеш Асадуззаман Хан.

Пасажири не постраждали. Терорист чинив опір спецназу. Його ліквідували. Згодом виявилося, що його пістолет – іграшковий. Мав психічні розлади.

4. Airbus A330‑243, що летів із німецького Франкфурта до Мексики із 337 пасажирами на борту, 6 лютого торік здійснив вимушену посадку в ірландському Шенноні. Пілот розлив каву на панель приладів, вона загорілася.

– Командир спостерігав за діями другого пілота. Їм принесли каву в посуді без кришок. На відкидному столику напій розлився, – розповідають у британському відділі з розслідувань авіаційних пригод. – Більша частина рідини потрапила на коліна пілота, а частково – на панель. Кнопки почали плавитися. У кабіні з'явився дим. Довелося розвернути літак над Атлантикою та здійснити незаплановану посадку. Пасажири не постраждали. Пілоти скористалися кисневими масками.

Відтоді каву екіпажу подають у стаканчиках із кришками.

5. У січні торік російський пасажирський літак, що прямував із Санкт-Петербурга до турецької Анталії, екстрено сів у Сочі. Пасажир – 33-річний Олександр Тишенко – побив стюардесу.

– Чоловік випив і чіплявся до людей. Стюардеса намагалася його вгамувати. Він накинувся на неї з кулаками. Пасажири почали це знімати на телефони. Пілот вирішив посадити літак, – розповідають очевидці.

В аеропорту порушника арештували.

6. 8 листопада 2018 року борт авіакомпанії YanAir, що летів із Києва до Шарм-ель-Шейха, вимушено сів у єгипетському Каїрі. У літаку були 60 українців, які прямували на архітектурний захід. Між ними та екіпажем сталася бійка.

– Оголошення робили російською мовою. Нею ж спілкувалися пілот та екіпаж. Один з архітекторів попросив розмовляти українською. Пілотів це обурило, – згадує пасажирка киянка 35-річна Ірина. – Стюардесу дратував чоловік з оселедцем. Глузувала з нього, відмовилася налити води. Пасажири стали на його захист. Стюардеса викликала пілота, який погрожував усіх запроторити до в'язниці. Зчинилася штовханина.

Пасажирів поселили в готель. Авіаперевізник затримав чотири наступні рейси.

7. Літак авіакомпанії Turkish Airlines зі Стамбула у вересні 2018-го приземлився в бухарестському аеропорту "Отопені". Виявили пасажира із черевним тифом.

– Чоловік на здоров'я не скаржився. Про погане самопочуття в екстрену службу повідомила його дружина з аеропорту. Казала, її чоловік повертається з Африки. Там у нього місяць тому діагностували черевний тиф, – розповіли працівники авіакомпанії.

На хворого в аеропорту чекала медична бригада. 290 пасажирів літака теж обстежили медики.

8. У Boeing-737 американської авіакомпанії SouthWest 17 квітня позаторік під час польоту вибухнув двигун. Уламки пробили фюзеляж та ілюмінатор.

Через розгерметизацію салону пасажирку затягнуло в ілюмінатор. Вона загинула. Пілоти посадили літак. Прямував із Нью-Йорка в Даллас. Пожежні залили пошкоджений двигун піною.

– Усе відбувалося, як у фільмі жахів. Я сиділа за три крісла від вибитого вікна. Після пережитого страждаю на пост­травматичний синдром і депресію, – каже американка Лілія Чавес. Подала до суду на перевізника й виробника двигуна.

9. Українець 51-річний Олександр Акопов працює пілотом турецької компанії Atlasglobal. 27 липня 2017-го лайнер здійснив екстрену посадку у стамбульському аеропорту "Ататюрк".

Борт вилетів зі ­Стамбула в Ерджан. На висоті 4 ­тисячі футів град із куряче яйце розбив носову частину ­аеробуса. Пілот врятував життя 121 пасажирові.

– Йшов штормовий дощ і град. Потім погода нормалізувалася, видимість була нормальна. Літак потрапив у грозову хмарність, яку локатор не розпізнав. Серед пасажирів почалася паніка, – розповідав Олександр Акопов. – Кажуть, після посадки нам із другим пілотом аплодували пасажири. Ми не чули.

10. 32-річна тайванка у жовтні 2015-го народила на борту літака дорогою до Лос-Анджелеса. Її оштрафували на $30 тис. Пологи приймали стюардеси. Через породіллю літак сів в одному з аеропортів Аляски.

– Жінка була на 32-му тижні вагітності. Про свій стан не повідомила. Питала, чи ми перебуваємо в повітряному просторі США. У неї почалися перейми. Довелося приймати пологи, – згадує 26-річна стюардеса літака.

В аеропорту на матір із дитиною чекали медики. Дівчинка отримала громадянство США.

– Це егоїстичний вчинок, – сказала представник провладної партії Тайваню Ло Шу Лей. – Так жінка вирішила отримати для дитини американське громадянство. Але через неї постраждали інші пасажири.

11. Пілот авіакомпанії American Airlines 57-річний Майкл Джонстон помер під час польоту в жовтні 2015-го. Літак прямував у Бостон. На пів дорозі його посадив другий пілот.

– Причиною смерті льотчика стала хвороба, подробиць ми не розголошуємо. Медична й токсикологічна експертизи показали, що смерть настала з природних причин, – пояснили в авіакомпанії. – Наші пілоти щороку проходять медичне обстеження. Кому за 40, обстежуються що пів року. Такі випадки трапляються вкрай рідко.

По тіло в аеропорт приїхали рятувальники. Рейс прибув у Бостон на 5 год. пізніше запланованого.

Зараз ви читаєте новину «Породіллю оштрафували на 30 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути