четвер, 04 листопада 2010 16:30

Основні політичні сили набрали приблизно стільки ж голосів, як у першому турі президентських виборів

31 жовтня в Україні відбулися вибори до місцевих органів влади. За результатами екзит-полу компанії GfK Ukraine, найвищий результат за партійними списками показала Партія регіонів - 36,2%. За нею "Батьківщина" - 13,1%, "Фронт змін" Арсенія Яценюка - 6,8%, Комуністична партія України - 5,9%, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 5,1%. "Сильна Україна" Сергія Тігіпка набрала 4,3%, а Єдиний Центр Віктора Балоги - 1,6%. Нікого не підтримали 7,2%. На дільниці прийшли заледве половина виборців. Офіційні результати виборів будуть оголошені 6 листопада.

 

Олександр ВИШНЯК, 54 роки, керівник фірми Ukrainian Sociology Service, завідувач відділу Інституту соціології НАН України:


"У бюлетенях під назвами партій не стояло прізвищ Тігіпка, Яценюка чи Тимошенко. Тому люди голосували інакше, ніж якби бачили відомі імена. "Сильна Україна" отримала 4,5 відсотка, хоча опитування, в яких зазначали прізвище Тігіпка, показували 10 відсотків.

Основні політичні сили набрали приблизно стільки ж голосів, як у першому турі президентських виборів. Якби голосували ще й у Києві, Партія регіонів вийшла б із гіршими показниками. А перемогти в столиці могли і БЮТ, і "Фронт змін", і "Сильна Україна". Особливо, якби Тігіпко висував свою кандидатуру на посаду мера.

У Західній Україні особливої активності виборців не було. Оскільки "Батьківщина" на Львівщині та в Тернополі опинилася поза процесом, частина її електорату проголосувала за "Свободу". Багато хто вважає "тягнибоківців" дуже радикальними. Але вони скоріше грають цю роль. Ну не може єврей Сергій Надал, який став мером Тернополя від "Свободи", бути радикальним українським націоналістом. А от грати роль - може"

Зараз ви читаєте новину «Основні політичні сили набрали приблизно стільки ж голосів, як у першому турі президентських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути