Ексклюзиви
середа, 11 січня 2012 18:38

НАСТАЄ ЧАС, КОЛИ ПОТРІБНО, ЩОБ ЗМІНЮВАВСЯ КОЛІР

 

В Україні незвично тепла зима. У більшості регіонів Новий рік зустріли без снігу. Він не випав і досі. Найближчим часом навіть уночі майже повсюди очікується плюсова температура

Тарас ПРОХАСЬКО, 43 роки, письменник

Така погода змінює всі уявлення про час. І хоча насправді не дуже зле від того, що нема страшних холодів, коли людину просто зковує, та проблема в самій ідеї зими: важко збагнути, як довго може тривати щось подібне? А ще є дуже велика ностальгія за снігом. НАСТАЄ ЧАС, КОЛИ ПОТРІБНО, ЩОБ ЗМІНЮВАВСЯ КОЛІР. Тому що є суцільне відчуття бруду й недосконалості. Зараз саме такий час.

Є, звісно, багато всяких побутових незручностей. Наприклад, капуста, яку я нашаткував і поставив на балкон, повинна бути на холоді. А холоду нема. Вона ще не зіпсулась, але З'ЯВЛЯЄТЬСЯ ЯКАСЬ, ХАЙ І НЕВИПРАВДАНА, ХАЙ НЕ КРИТИЧНА, АЛЕ ТРИВОГА. Що й казати про людей, які реально роблять щось із рослинами на землі. Це порушення усталеного світу - й це найгірше.

А ще проявилась одна річ, яка має і позитивні, й негативні сторони. Це подібне чимось на передчуття кінця світу, кінця часів - у тому розумінні, що тепер уже можна все попустити, бо все одно все не так. І одні дозволяють собі все: "Бога нет - все позволено". А інші навпаки - визнають, що нарешті треба пожити якось порядно й добре. Бо НІЧОГО ВЖЕ НЕ СТРИМУЄ - НІ ВІД ЗЛА, НІ ВІД ДОБРА. От саме тепер таке відчуття. Що світ радикально змінився, і можна бути інакшим. Таким, яким ти, нарешті, хочеш бути.

Багато десятиліть один чоловік - він у горах живе - дуже точно передбачав погоду. Точніше від усіх гідрометцентрів. І кілька років тому він сказав: "Усе, знімаю з себе компетенцію. Перестаю цим займатися". Бо те, що він раніше робив, було за одними правилами. А тепер ПОЧАЛОСЯ ЩОСЬ ТАКЕ, ЧОГО ВІН УЖЕ ЗБАГНУТИ НЕ МОЖЕ.

Зараз ви читаєте новину «НАСТАЄ ЧАС, КОЛИ ПОТРІБНО, ЩОБ ЗМІНЮВАВСЯ КОЛІР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути