середа, 31 жовтня 2012 19:09

Найбільші байкерські клуби
6

Президент клубу ”Ночные волки” Олександр Залдостанов – Хірург очолює колону байкерів дорогою на мотофестиваль у Севастополі
Фото: фото: kleo.ru

У суботу 20 жовтня в передмісті Москви Зеленограді на території гаражного кооперативу сталася бійка між байкерами з мотоклубів "Ночные волки" та "Три дороги". Під час неї "вовка", 40-річного Валерія Родітєлєва, застрелив із рушниці "дорожник" Юрій Некрасов, 35 років.

"Три дороги", які раніше були в союзі з "НВ", приєдналися до bandidos із центром у американському Техасі. Ті належать до "великої четвірки" криміналізованих мотоклубів США, що називають себе outlaw bikers – байкери поза законом.

Члени мотоклубів носять жилетки із "кольорами" – емблемою клубу на всю спину. Відділення в різних містах чи районах називаються chapter або charter. Кожне має президента, віце-президента, скарбника та відповідального за силові питання. На чолі клубу – спільний президент. У більшості обов'язкова умова членства – мати мотоцикл марки ­Harley-Davidson

1. Hells Angels

Заснований 1948 року в місті Фонтана, Каліфорнія, США, колишніми військовими пілотами. Має понад сотню відділень у 29 країнах. Членів клубу притягували за торгівлю наркотиками та краденим, рекет і сутенерство. У деяких країнах "ангели" воювали з іншими байкерами, вбивали суперників та підривали їхні клубні будівлі. Hells Angels називають себе мотолюбителями, а злочини приписують окремим членам, а не всьому клубу.

2. Bandidos

Заснований 1966-го у Сан-Леоні, Техас, США, екс-морським піхотинцем ­Доналдом Чемберсом. Має близько 2,5 тис. членів у 210 відділеннях в 16 країнах. В останні роки розростається найшвидше. Його учасники відбували покарання за торгівлю наркотиками й краденим, а також убивства у США, Канаді, Німеччині, Австралії. За час їх "Великої північної байкер­ської війни" із Hells Angels у 1994–1996 роках у Скандинавії загинули 12 і були поранені 96 людей.

3. Pagan's

Заснований 1959-го в окрузі Принс-­Джордж ­Каунті, Мері­ленд, США. Перші шість років цікавилися тільки мотоциклами. ­Потім під керівництвом Джона Маррона на прізвисько ­Сатана перетворилися на кримінальну організацію зі зв'язками з італійською мафією. Їх пов'язують із виробництвом і розповсюдженням важких наркотиків, а також замахами, підпалами, рекетом, торгівлею зброєю, крадіжками авто й мотоциклів. Головними ворогами вважають Hells Angels.

4. Outlaws

Заснова­ний 1935 року в барі ­Matilda's на шосе №66. Членів клубу неодноразово судили в США, Великій Британії, Бельгії та ­Німеччині за напади, вбивства, торгівлю наркотиками, відмивання грошей, рекет та участь у нелегальному гральному бізнесі. Відомі особливою ненавистю до Hells Angels. Були випадки, коли Outlaws убивали випадкових людей у футболках із символікою HA. Носять нашивки ADIOS – Angels Die In Outlaw ­States, тобто "Ангели" помирають у штатах "Аутлоз".

5. "Ночные волки"

Виникли ­наприкінці 1980-х у ­Москві, СРСР. Хлопці на мотоциклах захищали підпільні рок-концерти від агресивних "гопників". Зараз, крім Росії, клуб має відділення в Україні, ­Білорусі, Македонії, Румунії та Сербії. Лідер "НВ" Хірург – Олександр Залдостанов – часто зустрічається з президентом РФ Володимиром Путіним. Той цього року відвідав щорічне байк-шоу "вовків" у Севастополі, через що запізнився на зустріч із президентом України Віктором Януковичем. ­Багато хто з "вовків" ведуть бізнес, ­зокрема охоронний.

Зараз ви читаєте новину «Найбільші байкерські клуби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути