понеділок, 07 травня 2012 18:45

МИ СКАЖЕМО, ЩО ЦЕ НЕ МОЖНА, І ВСІ ПРИПИНЯТЬ ЦЕ РОБИТИ

 

Народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко  подав законопроект, який передбачає посилення відповідальності за нанесення графіті. Пропонує штрафувати на суму від 300 до 500 неоподатковуваних мінімальних доходів, або примушувати до громадських робіт - від 30 до 60 годин. Зараз за малювання на будинках, парканах та інших громадських об'єктах передбачено штраф від 50 до 1700 гривень

Олександр "Гомер" КУРМАЗ, графітник, 26 років:

Чиновники мислять категоріями: МИ СКАЖЕМО, ЩО ЦЕ НЕ МОЖНА, І ВСІ ПРИПИНЯТЬ ЦЕ РОБИТИ. Та заборонений плід завжди солодший. Не виключаю, що після прийняття такого закону МАЛЮВАТИ ПОЧНУТЬ ЩЕ ІНТЕНСИВНІШЕ. Це буде форма протесту.

Обмальовують стіни дві категорії людей. Перші - місцеві гопники, які пишуть послання типу "Катя, я тебе люблю!", "Дякую за сина", "Коля+Олена". Вони переживають сильні емоції, їм мало подарувати квіти. Навряд чи якийсь закон змінить їхню поведінку.

Інші займаються графіті серйозно, обмальовуючи фасади будівель яскравими картинками й написами. Вони також ігноруватимуть закон, бо це для них - пригода, сенс життя. Після суспільних робіт ці люди продовжать малювати. А що казати про підлітків, які роблять це заради адреналіну?

Велике питання - що більше псує місто. Я вважаю, у порівнянні з написами, які можна зафарбувати чи змити, ЗНАЧНО БІЛЬШЕ ШКОДЯТЬ ЗАСКЛЕНІ БАЛКОНИ СТАРОВИННИХ БУДІВЕЛЬ, ОБНЕСЕНІ ВАГОНКОЮ ФАСАДИ, КІОСКИ. У нас не зважають на те, що за ніч знесли кілька будівель на Андріївському узвозі, які мають історичне значення. Усіх влаштовує готель Hyatt навпроти Софії Київської, що абсолютно не вписується у архітектурний ансамбль. Це - неприхований вандалізм. Але його вважають безпечнішим за повідомлення на обдертому паркані.

Зараз ви читаєте новину «МИ СКАЖЕМО, ЩО ЦЕ НЕ МОЖНА, І ВСІ ПРИПИНЯТЬ ЦЕ РОБИТИ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути