пʼятниця, 15 вересня 2017 11:30

Купити жувальну гумку можна лише в аптеці за рецептом

9 дивних заборон

Керівники Познанської курії у Польщі в серпні заборонили священикам використовувати смайлики у парафіяльних оголошеннях в інтернеті. Їхнє застосування назвали ознакою інфантильної поведінки. Релігійна інформація не повинна ставати банальною, пояснили. Має свідчити про високу культуру людини, яка її надає.

1. Торік у вересні лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заборонив жителям країни жартувати про уряд. Саркастичні вислови назвав "ворожими діями" по відношенню до держави. Під заборону потрапило словосполучення: "У всьому винна Америка". ­Неприйнятними вважають жарти, що у всіх внутрішніх бідах влада звинувачує інші країни.

2. На вулицях Бужумбури – столиці африканської республіки Бурунді – з літа 2015 року не можна бігати групами більше двох людей.

Із 1990-х біг став частиною національної культури жителів Бурунді. У країні відкрили кілька десятків спортивних клубів. У них виникло масове аполітичне середовище. У травні позаторік спортсмени здійснили спробу державного перевороту, країною пройшли протести проти президента П'єра Нкурунзізи. Повстання придушила поліція. Глава держави заборонив масові забіги, назвав їх загрозою народного повстання. Щоб пробігтися групою, треба зареєструватися, зазначити назву клубу, мету забігу, прізвища учасників. Порушникам загрожує довічне ув'язнення.

Автор: embassyalliance.com
  У Сингапурі з осені 1992 року заборонили продавати жувальні гумки. Порушникам загрожує штраф – 500 доларів
У Сингапурі з осені 1992 року заборонили продавати жувальні гумки. Порушникам загрожує штраф – 500 доларів

3. У польському місті Тушино з листопада 2014‑го не можна використовувати костюм Вінні-Пуха.

– Проблема Вінні-Пуха в тому, що він постійно без штанів. Це неприйнятно для дітей, – пояснив член міської ради Тушина Рішард Чіхи.

4. Улітку 2010 року влада Ірану заборонила чоловікам носити зачіски "кінський хвіст", "риба-мул" (спереду і з боків волосся коротке, а ззаду – довге. – Країна), "їжак". Зачіски західного стилю суперечать ісламським цінностям, пояснили. Порушників арештовують на 15 діб, перукарні позбавляють ліцензії.

5. Австралійський уряд у лютому 2010-го заборонив трансляцію еротичних фільмів, в яких є жінки з малими грудьми. Бо такі кадри схиляють чоловіків до педофілії та спотворюють уявлення про груди жінки, пояснили.

6. Із вересня 2005 року в Туркменістані не можна співати під фонограму.

– Необхідно захищати справжню культуру, традиції туркменського народу від негативного впливу чужорідних факторів, – заявив президент Туркменбаші Сапармурат Ніязов, нині покійний. Рішення прийняв після концерту, де артисти співали під "фанеру".

7. У Сингапурі з осені 1992‑го заборонили продавати жувальні гумки. Штраф за порушення – $500. Потяги місцевого метрополітену курсують без машиністів. Часто був збій у розкладі руху, бо пасажири приклеювали гумки на датчики закриття дверей. Купити жувачку можна в аптеці за рецептом.

8. Із 1950 року у Великій Британії не можна вмирати на території парламенту. Бо таких покійників мають ховати державним коштом із почестями. Якщо людина таки помирає, тіло відвозять до лікарні Святого Томаса й там реєструють смерть.

9. У Франції з весни 1910‑го заборонили цілуватися на залізничних перонах. Закон прийняли, бо прощання закоханих призводили до затримки руху потягів.

Зараз ви читаєте новину «Купити жувальну гумку можна лише в аптеці за рецептом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути