Ексклюзиви
четвер, 27 жовтня 2011 16:16

Каддафі проголосив Лівію батьківщиною кока-коли

10 починань Муаммара Каддафі

1. Спорудив Велику рукотворну річку, що забезпечила водою всю Лівію. Це складна мережа водогонів, що постачає воду в пустельні райони країни. Система труб і акведуків включає більш як 1300 колодязів завглибшки понад 500 м. Поставляє 6,5 млн кубометрів питної води в день.

2008 року Книга рекордів Гіннеса визнала Велику рукотворну річку найбільшим іригаційним проектом у світі. Він обійшовся в $25 млрд.

2. 12 років тому планував створити Сполучені Штати Африки - США. В яких мали бути єдиний уряд, паспорти, армія.

3. У квітні 2001-го закликав жителів Африки вигнати білих із Чорного континенту та вимагати компенсацію за колонізацію і геноцид на їхній землі.

4. Оголосив англійського драматурга Вільяма Шекспіра арабським емігрантом. За його словами, Шекспіра на батьківщині, звідки він поїхав до Англії, звали Шейх Зубейр.

5. Скликав кілька сотень вродливих італійок у своїй резиденції в Римі, під час візиту на Апенніни позаторік у листопаді, і переконував їх прийняти іслам. Одним із аргументів було твердження Каддафі, що християнство засноване на шахрайстві.

6. 2006 року проголосив Лівію батьківщиною кока-коли. Каддафі заявив, що спочатку всі інгредієнти для виготовлення напою поставляли з Африки. Тому компанія повинна платити урядам африканських держав відсоток із кожної проданої пляшки.

7. Торік закликав до джихаду проти Швейцарії. Бо в цій країні заборонили будівництво мінаретів. Назвав її "державою язичників і непристойності, що руйнують мечеті".

8. Муаммар Каддафі хотів створити фронт аборигенів Австралії, які воювали б за незалежну аборигенську державу. Шукав керівників для цього руху, яким можна було б постачати зброю і тренувати у своїх таборах.

9. У серпні 2003-го опублікував "Білу книгу", в якій виклав ідеї врегулювання близькосхідного конфлікту. Запропонував створити об'єднану єврейсько-арабську державу Ізратіна, повернути палестинських біженців на їхні землі. Провести вільні вибори під наглядом ООН до об'єднаного парламенту і знищити всю зброю на Близькому Сході.

10. 2 млн євро - у стільки обійшовся суперкар The Rocket, дизайн якого лівійський лідер створив сам. Так Каддафі позаторік вирішив відсвяткувати 40-річчя революції в країні. Автомобіль вийшов завдовжки 5,5 м, вагою - 1,8 т. Двигун мав потужність 230 к. с.  Розробляли машину в італійській компанії Tesco AS.

Зараз ви читаєте новину «Каддафі проголосив Лівію батьківщиною кока-коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути