Ексклюзиви
четвер, 10 березня 2011 16:49

Гонгадзе про міністра ніколи не писав, вони не були знайомі. Я тоді працював у МВС - там ще не було комп'ютерів і не знали, що таке "Українська правда"

2 березня Апеляційний суд Києва підтвердив попереднє рішення Печерського суду столиці та Генеральної прокуратури України: вбивство журналіста Георгія Гонгадзе не було замовним. Клопотання вдови Мирослави Гонгадзе суд назвав оціночним. Таким чином, визнав: колишній генерал МВС Олексій Пукач убив журналіста, виконуючи наказ екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка. В обох були особисті мотиви.

Генадій Москаль, 60 років, народний депутат

- Про які особисті мотиви йдеться? Гонгадзе про міністра ніколи не писав, вони не були знайомі. Я тоді працював у МВС - там ще не було комп'ютерів і не знали, що таке "Українська правда".

Знявши замовний характер справи, влада робить винним у всьому Кравченка. Це зручна жертва, бо він мертвий і захистити себе не зможе. Прагнуть поставити крапку: мовляв, до вбивства більше ніхто не причетний.

У те, що Пукач каже зараз, віриться мало. Він сидить у слідчому ізоляторі СБУ, якого  формально немає в природі. У "Законі про попереднє ув'язнення" СБУ не надається право мати такі відділи. Це те саме, якби я в себе вдома викопав у підвалі яму і тримав там людей. Міг би робити їм якісь уколи, чи таблетки психотропні давати - ніхто цього не проконтролює. До того ж, він перебував у одиночній камері, а там людина стає неадекватною, будь-який психіатр підтвердить. Вийшовши з СІЗО, Пукач може відмовитися від сказаних там слів. Тоді, можливо, хід справи можна буде змінити.

Зараз ви читаєте новину «Гонгадзе про міністра ніколи не писав, вони не були знайомі. Я тоді працював у МВС - там ще не було комп'ютерів і не знали, що таке "Українська правда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути