четвер, 26 грудня 2019 15:59

Дитина народилася через 55 днів після смерті матері

Дев'ять випадків, які лікарі назвали чудом

34-річна Одрі Меш із Великої Британії знепритомніла під час подорожі на висоті понад 2,5 кілометра в Піренейських горах 4 грудня. Температура тіла була 18 градусів. Її чоловік викликав рятувальників.

– Пацієнтку гелікоптером привезли до Барселони, почали реанімувати. Серце не билося 6,5 години. Те, що нам вдалося повернути її до життя, – унікальний випадок, – кажуть іспанські медики.

Одрі почувається добре. Каже, має ще один день народження

1. У червні 2019-го американські медики зафіксували рекорд: пацієнтка 51-річна Мілла Кларк схудла на 270 кілограмів. 2016-го важила 340. Не вставала з ліжка.

– 13 років я не могла пересуватися без допомоги. Останні роки лише їла і спала. Кожен мій день був жалюгідним, – згадує Мілла.

Має п'ятеро дітей. Вони доглядали, купали, пере­одягали матір. За її лікування 2016-го взявся хірург Юнан Новзарадан.

– Пацієнтка скинула 45 кілограмів. Після цього змогли видалили лімфедему, яка заважала ходити. Припускали, жінка схудне до 200 кілограмів. Але дійти до результату в 70 – це диво, –

каже лікар.

Автор: wikifeet.com
  Американка Мілла Кларк (на фото ліворуч) з міста Фаєттвілл, штат Теннессі, 13 років не могла пересуватися через ожиріння. 2016-го за її лікування взявся хірург Юнан Новзарадан. Жінка схудла до 70 кілограмів. Доти важила – 340
Американка Мілла Кларк (на фото ліворуч) з міста Фаєттвілл, штат Теннессі, 13 років не могла пересуватися через ожиріння. 2016-го за її лікування взявся хірург Юнан Новзарадан. Жінка схудла до 70 кілограмів. Доти важила – 340

2. Британцю 53-річному Іванові Даггу діагностували четверту стадію раку кишківника з метастазами в печінці. З хіміотерапією лікарі давали йому шанси на життя – 6%. Даггу шість років боровся з недугою. У січні дізнався, що здоровий. Повернувся на роботу.

– Прогнозували, що пацієнт проживе кілька місяців. Метастаз почав блокувати головні вени печінки. Видалити пухлину можна було лише разом з ураженими судинами. Однак без них печінка не змогла б функціонувати, – говорить лікар Пітер Лодж. – Зробили три операції. І орган почав відновлюватися. Виросла нова вена. Це дало змогу видалити уражені.

Це унікальний випадок, каже Лодж.

3. 40-річна Жанна Кавчук із Чернівців 2017-го вийшла з піврічної коми. У жінки билося серце, але не працював мозок. Буковинські лікарі не давали шансів на життя.

– Жанна впала в кому після народження молодшої дочки Ангеліни. Медики казали, вона й кількох тижнів не протягне. Дивилися на мене, як на дурника. Мовляв, жінка без мізків, а я тішуся, що жива, – розповідає чоловік Жанни Юрій Кавчук.

Дитину народжувала через кесарів розтин. Під час операції протягом кількох хвилин до її організму не надходив кисень. Від цього постраждала кора головного мозку. Серце не билося 15 хв.

– Дружина втратила 3 літри крові, впала в кому. В Польщі знайшовся професор, який береться за таких хворих. Він сказав, що Жанна не безнадійна. Навчив, що маємо робити. Дав рекомендації щодо харчування та масажів. І це дало результат.

4. У лютому 2016-го до незрячої американки 29-літньої Ванні Белтон частково повернувся зір після операції.

Доктор Джеффрі Вайс витягнув стовбурові клітини з кісткового мозку пацієнтки, помістив їх у сітківку її правого ока і в зоровий нерв лівого.

– 2010 року я перестала бачити, – каже Ванні. – Доктор Вайс запропонував експериментальне лікування. Після операції, яка коштувала 20 тисяч доларів, почала розрізняти номерні знаки авто, без тростини орієнтуюся в просторі. Для мене це щастя.

Джеффрі Вайса колеги критикували, що взявся за операцію без клінічних і лабораторних досліджень. Та після випадку з Ванні до нього звернулися 277 незрячих.

5. У січні 2016-го в клініці польського Вроцлава через 55 днів після смерті 41-літньої матері народився 1-кілограмовий Войтек. Жінка мала пухлину мозку.

– Пацієнтка з раком мозку була на 17-му тижні вагітності. Коли потрапила до нас, мозок уже вмер. Але серце билося. Вирішили врятувати дитину, – розповідає Анджей Кюблер, завідувач відділення анестезіології Університетської лікарні Вроцлава. – Два місяці медпрепаратами підтримували організм.

На 26-му тижні в жінки почалися розлади. Лікарі провели кесарів розтин. І констатували її смерть. Ще 90 днів хлопчика виходжували в інкубаторі. Дитину з лікарні забрав батько.

6. У травні 2015-го американка 55-річна Ема Маккінлі встала з інвалідного візка, в якому провела 20 років. В історії хвороби лікарі записали: "незвичне зцілення".

– Інвалідність отримала після нещасного випадку на роботі. У мене був такий викривлений тулуб, що навіть спала у візку. Лівою рукою не могла керувати, тримала її зігнутою в кулак. Лише права трішки функціонувала, – каже Ема. – Якось о першій ночі у візку зламалися колеса і я впала на підлогу. Лежала й думала: хто мене знайде? Чи викличе хтось "швидку"? І молилася. Пролежала понад 8 годин. Здавалося, що помираю. Тоді відчула, як моя викривлена нога почала випростовуватися. Розігнулися пальці лівої руки. Я побачила свою долоню. Встала й пішла.

Медики припускають, процес одужання міг початися від стресу.

7. Алан Ервайн із клініки Святого Джеймса в ірландському Дубліні 2015-го зафіксував, що його 74-річна пацієнтка вилікувалася від раку.

Нижня половина правої ноги жінки покрилася горбками з восковим нальотом і яскравим червоно-фіолетовим висипом. Лікарі діагностували карциному – рак шкіри.

– Прогнози були невтішні. Найкращим рішенням здавалася ампутація. Проте вік жінки навряд чи дав би їй змогу нормально адаптуватися до протеза, – каже Алан Ервайн. – Вирішили почекати. Пацієнтку ніяк не лікували, а пухлини почали зменшуватися. Ми спостерігали за цим кілька місяців. Карцинома зникла. Помилки в діагнозі не було. Виходить, організм сам може позбутися раку, навіть якщо такі випадки вкрай рідкісні.

8. Британцям 39-літній Керрі та 44-річному Саймону Велшам лікарі Wolverhampton New Cross Hospital повідомили, що їхній новонароджений син Шейн помер. Через 25 хв. дитина ожила. Це сталося у вересні 2012-го.

– Шейн народився недоношеним, на 26-му тижні. Його помістили в дитячий інкубатор, – згадує Керрі. – А тоді повідомили, що перестав дихати. Його відключили від апарату штучного дихання. Ми плакали, благали Господа не забирати дитини. Тримали на руках тільце й говорили, як його любимо. До Шейна підійшов священик, аби помолитися за упокій. Ми помітили, що малюк задихав.

Медики пояснили, що це рідкісний випадок, коли мозок дитини не відмер, а заснув.

9. 2008 року американець 77-літній Рікі Пітерсон позбувся хвороби Паркінсона. Каже, зникла після того, як помолився біля гробу австралійської святої Мері Маккіллоп.

– Це був Всесвітній день молоді. Я просив у святої Мері зцілити мене від хвороби, з якою жив дев'ять років. Через 10 хвилин сів у поїзд і помітив, що тремтіння минулося. Це підтвердила наймолодша донька, – розповідає Пітерсон.

Лікарі не можуть пояснити, що сталося.

– Цей пацієнт справді мав Паркінсона. Хворобу успадкував від батька, який і помер від неї. Не знаємо випадків, коли люди від такого виліковувалися. Мабуть, людський організм недостатньо вивчений, – кажуть медики.

Рікі з дружиною Маурою виховують п'ятьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Дитина народилася через 55 днів після смерті матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути