четвер, 13 вересня 2012 10:36
Олег Федорчук
Олег Федорчук
Тренер, Футбольний експерт

Якби за Англію вийшли травмовані футболісти, Україна грала би ще сильніше

Матч проти англійців став продовженням двобою з Чехією: і у Львові, і у Лондоні збірна України показала якісний футбол європейського рівня. Я повністю згоден з Блохіним - після відходу Шевченка, Вороніна та Шовковського по-іншому, більш впевнено, почали грати Гармаш, Коноплянка. В команді почали з'являтися нові лідери, на яких не тисне авторитет ветеранів. Коноплянка закрив роти всім скептикам і де-факто підтвердив, що він - найкращий гравець України минулого року. Забити такий гол, та ще й на "Уемблі"...

Навіть Блохін, який зіграв за збірну більше ста ігор, не може похвалитися таким голом, на такому стадіоні і такій команді. Ще дві-три феєричні гри, і можна буде говорити, що лідери сформувалися. Головне тепер - не розплескати вдачу у долонях.

Побоювання Годжсона були недаремними. Після легкої прогулянки до Молдавії англійці не зуміли до кінця зібратися на матч з Україною. Це футбольна класика, коли легка перемога розхолоджує. Практично всі без винятку команди наступають на ці граблі. Та сама збірна Німеччини на Євро відмінно зіграла у чвертьфіналі і повністю провалила півфінал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шедевр від Коноплянки, вилучення Джеррарда, рятівник Лемпард: Україна зіграла внічию на "Уемблі"

Англійці вийшли на поле розсіяними, думали, як і проти молдаван, зіграти на другій швидкості. А тут виявилося, що Україна грає на п'ятій. І зловити потрібний ритм господарям вдалося тільки до двадцятої хвилини.

Думаю, якби за Англію могли вийти травмовані нині футболісти, Україна б зіграла ще сильніше. Хоча події могли розвиватися за іншим для нас сценарієм: Руні такий момент, який був у Клеверлі, не втратив би.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Перед матчем з Україною на "Уемблі" готували крем-борщ і котлети по-київськи

Назагал англійці після Євро діють в незвичайній для себе манері. Це найшвидша команда за всю історію, і грати з нею можна тільки другим номером. Першим - вкрай складно.

Виходу в стартовому складі Зозулі не дивуюся. Він в хорошій формі, постійно напружує захисників, виконує великий обсяг роботи. Ставити на місце Романа Девіча було б нелогічно, він все-таки запасний гравець "Шахтаря".

Проблема у збірної України полягала в крайніх захисниках. Гусєв і Селін підсіли, через це з флангів була регулярна загроза. Як наслідок, центральні захисники змушені були підчищати. Незарахований гол нам саме й забили після передачі в зону Гусєва, якого постійно страхував Ярмоленко. Селін зіграв надійніше, це була його найкраща гра. Просто в кінці він вже не справлявся, пресинг був просто колосальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Англії виглядає досить безглуздо - британська преса про матч з Україною

Тимощук ще може принести користь збірній. У нього нордичний характер, капітан уміє боротися до кінця. Зараз Анатолій не в оптимальній формі, і на тлі Гармаша це впадає в очі. Такого опорника, як Денис, у нас не було давно.

А Тимощуку потрібна ігрова практика в клубі. З початком Ліги чемпіонів і виходу "Баварії" на більш жорсткий режим матчів, я сподіваюся вона у капітана збірної України з'явиться.

Зараз ви читаєте новину «Якби за Англію вийшли травмовані футболісти, Україна грала би ще сильніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути